Rekuperator uspešno zamenja star zrak v prostoru za svežega iz okolice

Rekuperator je odlična rešitev tako pri novogradnjah, kot tudi pri starih gradnjah, saj omogoča uspešno menjavo slabega zraka v prostoru, ki je poln pršic in umazanije s svežim zrakom, polnim kisika iz okolice, ki nam napolni pljuča in poskrbi za kakovostno delovanje tako doma kot v službi. Živimo v času, ko je veliko stresnih trenutkov tako doma kot v službi, ki zahtevajo umiritev, globoko dihanje in na splošno bolj sproščeno življenje, katerega prvi pogoj je kakovosten zrak v prostorih kjer delamo in živimo, saj nam kvaliteten zrak pomaga pri lažji koncentraciji in zbranosti. V našem podjetju se zavedamo pomembnosti svežega zraka v prostorih, zato vam nudimo kakovostne rekuperatorje zraka, ki zagotavljajo kakovosten prezračevalni sistem z rekuperacijo, za katerega smo prepričani, da vam bo spremenil življenje. Izbirate lahko med centralnim rekuperatorjem, ki omogoča izmenjavo zraka v prostorih z okolico za celoten objekt in lokalni rekuperator, ki poskrbi za izmenjavo zraka v enem prostoru in je primeren tudi za starejše gradnje.

Z rekuperatorjem do kvalitetnega zraka

Rekuperator zagotavlja manjše izgube energije pri prezračevanju

V preteklosti je veljalo, da je najboljši način za prezračevanje prostorov odpiranje oken, s pojavom moderne gradnje pa primat najbolj učinkovitega prezračevanja prevzema prezračevanje z rekuperacijo. Prezračevanje z odpiranjem oken ni najboljše, saj v prostor izpustimo večjo količino mrzlega zraka, ki se mora segreti, zato porabi ogromno energije, medtem ko s prisilnim prezračevanjem ohranimo energijo in privarčujemo pri stroških. Kako je to mogoče? Rekuperator, kot že ime pove, omogoča izmenjavo slabega zraka v prostorih z dotokom svežega zraka iz okolice, a s to razliko, da star zrak uporabi za ogrevanje mrzlega zraka iz okolice, izguba energije je izjemno majhna, kar pomeni, da boste mesečno privarčevali kar nekaj denarja s pomočjo rekuperatorja. Prezračevanje z rekuperacijo bo poskrbelo za boljši zrak v prostorih, ki se bo poznalo v vašem počutju ter manjše stroške prezračevanja.

Več o rekuperatorju zraka

Rekuperator za celoten objekt ali zgolj en prostor

Sodobne gradnje zagotavljajo kakovostno tesnenje vrat in oken ter odlično izolativnost zato je prezračevanje prostorov ključnega pomena, da se izognemo morebitni plesni in vlagi. Kakovostno prezračevanje z rekuperatorjem bo poskrbelo, da boste imeli v vaši hiši ali stanovanju kakovosten in zvež zrak, ki bo blagodejno vplival na vaše počutje in zdravje. Izbirate lahko med dvema različnima vrstama rekuperatorjev zraka, centralnim, ki je primeren predvsem za novogradnje, saj ga je potrebno nartovati že pred gradnjo, odlično pa se obnese predvsem pri novih sodobno grajenih objektih in lokalni rekuperator, ki je odlična rešitev za starejše objekte in tam, kjer želite menjavo zraka zgolj v posameznem prostoru in ne celotnem objektu. Izbira je odvisna od vaših želja in potreb, ključna lastnost obeh prezračevalnih sistemov pa je kakovosten in zvež zrak v prostorih, zaradi katerega se boste dobro počutili tako vi, kot tudi vaši najmlajši.

Svež zrak z rekuperatorjem zraka

Rekuperator zraka po ugodni ceni

Kakovostni rekuperatorji poskrbijo za kakovosten odtok slabega zraka iz prostora s pomočjo zračnikov in prezračevalnih kanalov, obenem pa v objekt dovajajo izjemno kakovosten in svež zrak iz okolice poln kisika, ki ga potrebujemo za dihanje. V našem podjetju se zavedamo pomembnosti kakovostnega zraka v bivalnih in delovnih prostorih, zato vam nudimo kakovostne rekuperatorje zraka po ugodni ceni. Izbirate lahko med različnimi rekuperatorji, odvisno od vaših želja in potreb, med najbolj priljubljenimi pa je rekuperator Blauberg, ki je izjemno kompakten, ima učinkovit toplotni izmenjevalec in sposobnost odvajanja vseh onesnaževalcev iz zraka, prostorov, tako da bodo težave s plesnijo in vlago zgolj preteklost.  Seveda imamo na voljo tudi druge rekuperatorje priznanih proizvajalcev in verjamemo, da bo vsakdo našel primernega zase. V kolikor imate glede rekuperatorjev zraka kakršnokoli vprašanje, nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo pomagali pri izbiri.

Več o prezračealnem sistemu z rekuperacijo