Prodaja kakovostnih in ugodnih peletov za kurjavo

Peleti za kurjavo nastanejo iz odpadnega lesa, ki nastane ob razrevi, obdelavi ali brušenju lesa kot žagovina ali lesni prah. Ta se zadnja leta vse bolj prideluje v kurivo- lesne pelete. Lesne odpadke osušijo, zmeljejo in stisnejo skozi matico z luknjami s premerom okoli 6-8mm in dolžino okoli 4cm. Končni peleti so lahko iz katere koli vrste lesa. Sestava lesnih peletovnajpogosteje temelji na lesu smreke ali jelke, vedno več pa je tudi lesa iz bukovine.

Ugodni smrekovi peleti za kurjavo

Kakovostni peleti ne smejo vsebovati dodatnih kemikalij ali ostankov lubja oziroma drugih nečistoč (pesek, kamenje, zemlja), saj te zmanjšajo kakovost in izkoristek lesnih peletov, lahko pa škodijo tudi sami peči ali kotlu. Cilj pri prodaji lesnih peletov za kurjavo je, da prodamo čim bolj kakovosten produkt. Če ta vsebuje nečistoče, lahko to povzroči probleme pri izgorevanju, kar pomeni večjo količino nastalega pepela in vlage v vašem domu. Ogrevanje s peletije tudi učinkoviteje v primerjavi s kurilnim oljem; 2kg lesenih peletov za kurjavo lahko enačimo z 1l kurilnega olja.

PREVERITE NAŠE AKCIJE PELETOV TUKAJ


Prodaja peletov poteka pri nas že od začetka, osredotočili smo se na kakovost in ugodnost le teh. Lesni peleti za kurjavo so narejeni samo iz smrekovega lesa iz slovenskih gozdov. V peletih ni dodanih kemikalij ali nečistoč, ki bi lahko bistveno zmanjšala kvaliteto kurjave s peleti. Pri prodaji peletov smo osredotočeni na kakovost, kar je potrjeno tudi s FSC certifikatom. Ogrevanje s peleti bo tako za vas ceneje in lažje, vse kar morate storiti je, da pelete naročite. Poleg prodaje peletov za kurjavo vam nudimo nakup celotne palete, ki vsebuje 70 paketov po 15kg peletov, zraven pa vam omogočimo še dostavo na dom in vi boste tako lahko brez skrbi.

Ugodni smrekovi peleti za ogrevanje