Smrekovi peleti imajo zelo veliko energetsko vrednost

lesni smrekovi peletiSmrekovi peleti so narejeni iz smrekovega lesa, ki ga pridobivamo iz slovenskih gozdov. Les, ki bi drugače propadel v gozdu se uporabi za izdelavo peletov. H posušenemu in stisnjenemu lesu ne dodajamo nobenih primesi kot so lepila in ostali aditivi, zato so naši cenovno ugodni smrekovi peleti zelo kvalitetni. Za izdelavo smrekovih peletov se uporablja tudi odpadni les iz proizvodnje zaradi česar je cenovno ugodni energent tudi ekološki. Les, ki se uporablja za smrekove pelete je les iz gozdnih, kmetijskih in urbanih površin ter lesni ostanki primarne in sekundarne predelave. Naši smrekovi peleti vsebujejo manj kot 10% vode in imajo vsebnost pepela manj kot 0,9%. Njihovo izgorevanje je odlično in čisto, zato so tudi emisije zelo majhne. V primerjavi z drugimi cenovno ugodnimi smrekovimi peleti, ki jih najdete na tržišču so naši energenti vrhunske kvalitete, saj vsebujejo izključno samo smrekov les. Imajo FSC certifikat in spadajo v razred kakovosti 1A. Veliko vrst drugih cenovno ugodnih smrekovih peletov vsebuje razne aditive kot so lepila, pesek, lubje. Takšen energent lahko povzroči okvaro peči, ki jo lahko odpravi samo serviser. Ker imamo v Sloveniji zelo veliko gozdov, je skrb glede primanjkovanja tega energenta odveč, dolgoročna oskrba je zagotovljena.


Cenovno ugodni smrekovi peleti se uporabljajo v etažnih, centralnih pečeh in kaminih

Najcenejši smrekovi peleti se lahko uporabljajo tudi v pečeh za centralno ogrevanje, pečeh za etažno ogrevanje in v kaminskih pečeh. Nudijo zelo komforten način ogrevanja, saj je potrebno samo nasuti cenovno ugodne smrekove pelete v zalogovnik in občasno očistiti pepel. Elektronika poskrbi za doziranje primerne količine energenta, ki iz zalogovnika do peči potuje po dozirni napravi imenovani polž. Za optimalno izgorevanje skrbita gorilnik in ventilator. Če je biomasa kvalitetna oziroma brez primesi in nečistoč, bo peč delovala brezhibno. V primeru slabe kvalitete biomase pa nečistoče ovirajo delovanje peči. Zato je potrebno dobro izbrati vrsto cenovno ugodnih smrekovih peletov, ki jih bomo uporabljali, saj je na tržišču zelo veliko ponudbe. Naši smrekovi peleti imajo zelo ugodno ceno, a so zelo kvalitetni.

CENIK NAJCENEJŠIH LESNIH PELETOV


najcenejši smrekovi peletiOgrevanje s smrekovimi peleti je za polovico cenejše od ogrevanja s fosilnimi gorivi

Lesni peleti smreka zagotavljajo najcenejše ogrevanje, saj je njihova cena ugodna. Ostali energenti se iz leta v leto dražijo, peleti pa ohranjajo nizko ceno. Cena smrekovih peletov je glavni razlog, da se čedalje več ljudi odloča za prenovo njihove kurilnice. Stare peči na drva, olje ali plin menjajo z modernimi peletnimi pečmi. Cenovno ugodni smrekovi peleti imajo zelo dober izkoristek zato se vam investicija hitro povrne. Ker peč deluje s pomočjo elektronike, je vaša naloga samo nastavitev želene temperature v prostoru. Za vse ostalo poskrbi elektronika. Poraba cenovno ugodnih smrekovih peletov je odvisna od več dejavnikov kot so vrsta peči, vrsta peletov in željena temperatura prostorov. V vsakem primeru pa je ogrevanje z biomaso za polovico cenejše od ogrevanja s fosilnimi gorivi. Najugodnejša izbira ogrevanja je kombinacija biomase in drv. V našem prodajnem programu imamo veliko vrst peči, tudi kombinirane peči, ki nudijo najcenejše ogrevanje s peleti in drvami. Obiščite naš prodajni salon, kjer vam bodo naši strokovnjaki z veseljem razkazali prodajni asortiment in odgovorili na vsa vaša vprašanja. Pomagamo vam lahko tudi pri izbiri ustrezne peči glede na vaše potrebe in pričakovanja.


Pri izbiri smrekovih peletov morate biti pozorni na sestavo in kakovostni razred

Na tržišču je zelo veliko vrst cenovno ugodnih peletov za ogrevanje. Za vsako vrsto peletov, je potrebno na peči spremeniti nastavitve drugače peč ne bo delovala pravilno ali pa sploh ne bo delovala. Zato je najboljše uporabljati enako vrsto cenovno ugodnih energentov, da se izognete nepotrebnim komplikacijam. Pri nas dobite poleg običajnih cenovno ugodnih smrekovih peletov tudi bele pelete. Beli smrekovi peleti so najvišje kakovosti, so iz čistega smrekovega lesa in proizvajajo zelo malo pepela. Vse cenovno ugodne pelete iz našega prodajnega programa imamo na zalogi zato jih lahko dobite takoj, ko jih potrebujete. Nudimo tudi dostavo, tako da vam jih lahko pripeljemo na dom.