Lesni peleti - ugodna cena je le ena izmed vseh prednosti uporabe

Le kdo ne pozna lesnih peletov? Kurivo, izdelano iz stisnjenega suhega oziroma mletega trdega lesa listavcev ali iglavcev imenujemo lesni peleti, ker pa se v procesu obdelave ne uporabljajo kemične primesi, so lesni peleti popolnoma čisti in prijazni do okolja. Ugodna cena ni edini razlog, da je njihova uporaba danes vse bolj priljubljena. Če imamo srečo in naletimo na akcijo, potem lahko lesne pelete dobimo tudi najceneje. Lesni peleti so povsem enostavni za uporabo, poleg tega pa učinkovito opravljajo svojo nalogo. Prijazni so do okolja in do bivanja, zato si z nakupom lesnih peletov po ugodni ceni kupimo tudi prijetno bivalno klimo. Gre torej za najcenejše in ekološko gorivo, ki je energetsko učinkovito, pri izgorevanju pa ne nastajajo škodljive emisije, ki bi jih nato brezvestno spuščali v okolje. Vas zanima, zakaj je cena lesnih peletov tako ugodna, da gre za zares poceni izbiro pri ogrevanju?

poceni lesni peleti


Cena peletov je povezana tudi z načinom pridobivanja

Cena peletov je tista, ki prepriča mnoge posameznike, da je takšen način ogrevanja preprosto najcenejši. Vsi tisti, ki iščejo poceni način ogrevanja, najprej pomislijo na uporabo lesnih peletov, saj je njihova ugodna cena povezana z enostavno pridelavo. Način pridobivanja je ekološki in zagotavlja maksimalni izkoristek lesa - star odpadni les lahko uporabimo na različne načine, med drugim tudi za pridelavo poceni lesnih peletov. Ker lesni peleti vsebujejo le majhno količino vlage, bo prostor hitro postal topel, izognili pa se bomo tudi nesnagi, ki bi sicer nastala pri izgorevanju lesnih peletov. Vsi, ki iščejo ugodno ceno ogrevanja ali celo najcenejši način, bi se morali seznaniti s ceno visokokakovostnih lesnih peletov.


Poceni ogrevanje - so lesni peleti primerni za vse načine ogrevanja?

Poceni ogrevanje si lahko zagotovimo, če lesne pelete uporabimo za centralno ogrevanje in za kurjenje v kaminih. Poleg enostavnega načina uporabe in ugodne cene lesnih peletov moramo omeniti še učinkovitost in ekološki vidik - prijaznost do okolja. Ali ste vedeli, da so lesne pelete sprva pričeli uporabljati v Avstriji, ker so imeli na voljo ogromno odpadnega lesa? Kmalu po pričetku pridelave so ugotovili, da je cena lesnih peletov zelo ugodna, proizvodnja pa donosna, zato se je uporaba poceni lesnih peletov razširila tudi drugod.

POLEG BIOMASE V OBLIKI PELETOV PONUJAMO TUDI ZASTIRKE


Katere so poleg ugodne cene še druge prednosti ogrevanja z lesnimi peleti?

Napačno je mišljenje, da je cena lesnih peletov, ki nam omogočajo najcenejše ogrevanje, edini razlog za njihov nakup. Če boste naleteli na kakšno akcijo lesnih peletov, bo seveda prihranek še toliko večji (za akcije poskrbimo tudi v EVJ Elektroprom!). Lesni peleti z ugodno ceno so enostavni za dobavo, kar pomeni, da jih (če nimate na voljo dovolj prostora za shranjevanje) lahko dobavite tudi po potrebi. Ne rabite si beliti glave glede vrste lesa, iz katere so peleti izdelani. V podjetju EVJ Elektroprom vam nudimo visokokakovostne lesne pelete iz smreke, ki so na voljo po ugodni ceni, pogosto pa so tudi v akciji - da bo ponudba zares najcenejša. Če k temu pripišemo še visok izkoristek, manjše potrebe po prostoru za shranjevanje in manjše stroške poceni ogrevanja, ugotovimo, da so lesni peleti dejansko najboljša izbira.

akcijska cena lesnih peletov


Se odločate med kurilnim oljem in lesnimi peleti?

Predstavili smo vam (poleg ugodne cene) tudi druge prednosti uporabe lesnih peletov. Še vedno razmišljate o uporabi kurilnega olja? S kurilnim oljem si težko zagotovimo poceni ogrevanje, poleg tega nismo deležni akcij, takšen način pa tudi ni prijazen do okolja. Investicija v boljšo prihodnost in možnost prihranka se skrivata v uporabi najcenejših lesnih smrekovih peletov - presenetile vas bodo tako njihove cene, kot tudi njihova visoka učinkovitost. Vzemite si čas za razmislek in pretehtajte vse možnosti, pri tem pa se obrnite na strokovnjake iz podjetja EVJ Elektroprom.