Lesni peleti so cenovno ugodna rešitev za ogrevanje vašega doma

Lesni peleti so čedalje bolj uporabljen energent, saj zagotavljajo udobno ogrevanje po nizki ceni. Izdelani so iz slovenskega lesa, ki se pridobiva iz gozdnih, kmetijskih in urbanih površin, prav tako pa se za njihovo izdelavo uporabljajo ostanki primarne in sekundarne proizvodnje. Spadajo v razred kakovosti 1A in imajo FSC certifikat. Cena lesnih peletov je nizka v primerjavi z ostalimi energenti. V Sloveniji je veliko gozdov, zato skrbi za primanjkovanje tega energenta ni. Njihova izdelava poteka tako, da se posušena žagovina pod visokim pritiskom stisne pri čemer nastanejo majhne palčke. Ker vsebujejo manj kot 10% vode je njihovo izgorevanje čisto, z minimalnimi emisijami. Vsebnost pepela je manj kot 0,9% zaradi česar je potrebno čistiti peč manj pogosto. Kvalitetni smrekovi lesni peleti so brez kakršnih koli primesi kot so lepila in ostali aditivi. Aditivi lahko povzročijo okvaro peči, ki jo lahko sanira samo serviser.


Kvalitetni smrekovi lesni peleti imajo zelo dobro energetsko vrednost

Stare peči na drva, olje ali plin menjajo novejše peletne peči, ki so veliko bolj ekonomične. V zadnjih letih se veliko ljudi odloča za prenovo kurilnice iz dveh razlogov. Prvi razlog je ugodna cena energenta, drugi razlog pa je možnost pridobitve subvencije Eko sklada za novo naložbo v ogrevalni sistem, ki jo okolju prijazen. Nepovratna finančna spodbuda znaša od 20 - 60% priznanih stroškov investicije, odvisno od kraja bivanja oziroma od občine v kateri se bo investicija izvedla. Peči so krmiljene elektronsko, kar pomeni, da je potrebno samo nastaviti željeno temperaturo v prostoru. Za doziranje in dovajanje smrekovih lesnih peletov poskrbi elektronika, zagotoviti je potrebno zalogovnik in dozirno napravo, ki se imenuje polž. Ko biomasa iz zalogovnika pride v peč, v kurilnem prostoru zgori, za kar poskrbita gorilec in ventilator.

smrekovi lesni peleti


Naši poceni lesni peleti so kvalitetni, ne vsebujejo nobenih aditivov

Lesni peleti se uporabljajo v kaminskih pečeh ter v etažnih in v centralnih pečeh. Delovanje peči je odvisno od vrste in kvalitete biomase. Na tržišču je veliko vrst poceni lesnih peletov, zato se je potrebno dobro informirati o njihovi sestavi, saj so za pravilno delovanje peči potrebne specifične nastavitve, ki ustrezajo določeni biomasi. V primeru, da so nastavitve neustrezne, peč ne bo delovala. Zato je priporočljivo uporabljati eno vrsto biomase, da se ognemo nepotrebnim težavam in stroškom. Na zalogi imamo dve vrsti zelo kvalitetnih in cenovno ugodnih lesnih peletov. V našem prodajnem programu imamo tudi razne peči, ki so primerne za stanovanja, hiše ali vikende. V primeru, da imate namen prenoviti kurilnico in še niste odločeni kateri energent bi bil najprimernejši za ogrevanje vašega doma, vas vabimo, da nas obiščete in skupaj poiščemo optimalno rešitev. Poleg ogrevalne tehnike na biomaso, nudimo tudi vso opremo za ogrevanje z obnovljivimi viri.

lesni peleti: akcijska cena


Nakup lesnih peletov v akciji se izplača, saj lahko zelo veliko prihranite

Stroški ogrevanja na biomaso so zelo različni. Odvisni so od številna hladnih dni v kurilni sezoni, željene sobne temperature, vrste objekta, ki ga ogrevamo, od vrste peči in od same kvalitete lesnih peletov. V zelo hladnih in dolgih zimah je poraba energentov zagotovo velika. Pri bolj milih zimah se poraba lahko občutno zmanjša. Povprečna sobna temperatura v hladnih mesecih je 21°C, pri višji temperaturi je poraba biomase večja. Če je stanovanje ali hiša dobro izolirana, to pomeni, da bodo stroški ogrevanja nižji. Pomembno je tudi stavbno pohištvo, saj so tu lahko toplotne izgube največje. Peči za biomaso so lahko tudi kombinirane, da se poleg biomase, za kurjenje uporabljajo tudi drva. Ta način kurjenja je cenovno najugodnejši, z njim ustvarite največje prihranke. Od kvalitete biomase pa je odvisna njena energetska vrednost. Boljša kot je energetska vrednost, manjša je poraba biomase. Še en način, s katerim lahko veliko prihranite so akcije lesnih peletov. Nakup po ugodnejših cenah se zelo izplača, saj pri povprečni količini, ki je potrebna za ogrevanje v eni kurilni sezoni lahko prihranite toliko, da imate nekaj dni brezplačno ogrevanje.