Sončna elektrarna za vikend - lastna raba in samooskrba v Sloveniji

Sončna elektrarna za vikend in gospodinjstva je čedalje pogostejša odločitev in pozitivna izkušnja številnih lastnikov vikendov, domov in podjetij pri nas. Število počitniških hiš, bungalovov, podjetij in domov opremljenih z lastno fotovoltaiko, pa se ne povečuje le v Sloveniji, temveč povsod po svetu. Zakaj?

Največja prednost, ki jo nudi sončna elektrarna za vikend ali stanovanjsko hišo, je uporaba neomejene sončne energije ter možnost postavitve fotovoltaike prilagojene velikosti, da lahko proizvaja dovolj energije za lastno rabo. V primeru, da le-ta proizvaja celo presežke, se ti običajno preusmerjajo nazaj v elektroenergetsko omrežje. Ta proces imenujemo net metering ali neto merjenje, ki omogoča lastnikom, da prodajo višek električne energije ter v zameno zanje dobijo plačilo ali dobroimetje, za energijo ki jo porabijo iz omrežja.

Kako to poteka? Višek proizvedene elektrike se pošlje v elektroenergetsko omrežje, števec pa v takšnem primeru stanje obračunava v obratni smeri. Beleži se vrnjena količina in se uporabi za oskrbo drugih odjemalcev v bližnji okolici. Če lastnik potrebuje dodatno električno energijo – več kot jo proizvede sončna elektrarna v Sloveniji lahko enostavno le-to pridobi iz omrežja. Pri tem se porabi »kredit«, ki ga je lastnik prejel za pretekle presežke.

Sončna elektrarna za vikend

Sončna elektrarna v Sloveniji in neto merjenje

Za sončne elektrarne v Sloveniji, se izvaja neto merjenje v skladu z nacionalno zakonodajo in predpisi, ki določajo pogoje in postopke za izmenjavo električne energije med lastniki domače fotovoltaike in distribucijskimi podjetji. To omogoča lastnikom, da izkoristijo viške proizvedene energije in si s tem zmanjšajo lastne stroške, pri tem pa še prispevajo k trajnostnemu energetskemu sistemu in ohranjanju narave.

Sončna elektrarna za vikend je v Sloveniji izredno dobra naložba, saj so počitniške hišice pri nas pogosto postavljene na najlepših krajih, kamor pa javna distribucijska omrežja ne sežejo. Najlepše lokacije, kjer imajo ljudje postavljen objekt, kljub temu, da imajo izredno lego, nimajo oskrbe z elektriko, imajo pa običajno veliko neposrednega sonca, kar lastnikom omogoča maksimalen izkoristek sončne energije s pomočjo sončne elektrarne za lastno rabo.

Drugi razlog za pogosto izbiro sončne elektrarne v Sloveniji za lastno rabo pa je ta, da kljub temu, da je objekt povezan v električno omrežje, v primeru slabega vremena ali okvar samega omrežja, lastniki počitniških hišic daljša obdobja čakajo na popravila omrežja in ostajajo brez elektrike.

Sončna elektrarna v Sloveniji

Sončna elektrarna za vikend in največja elektrarna za lastno samooskrbo

Vsaka najmanjša in največja sončna elektrarna v Sloveniji, ki smo jo izdelali v podjetju EPEU d. o. o., je izdelana iz kvalitetnih komponent v sodelovanju z najboljšimi slovenskimi in svetovnimi proizvajalci, ki prisegajo izključno na kvaliteto. Tako kot naši dobavitelji, si tudi mi pri svojem delu pomagamo s strokovnim znanjem, premnogimi izkušnjami in najboljšim izbiro materialov. S fotovoltaiko se ukvarjamo že vse od leta 2018, že prej pa smo se ukvarjali s področjem energije.

Material iz katerih je izdelana vsaka najmanjša in največja sončna elektrarna v Sloveniji je preverjen, preizkušen, zanj pa tudi jamčimo s svojim imenom, ki je postalo precej prepoznavno v svetu fotovoltaike. Strankam zagotavljamo najboljše uporabniške izkušnje, zato nas rade priporočijo tudi drugim.

SONČNA ELEKTRARNA ZA VIKEND

Naše delo zajema svetovanje, ogled strokovnjaka, oceno stroškov, izdelavo projektne dokumentacije, vgradnjo in letno vzdrževanje. Pomagamo tudi pri pridobitvi subvencije slovenskega EKO sklada, saj se zavedamo, da mnogi niso vešči postopkov, ki jih imamo mi v malem prstu. Da povzamemo:

  • postavljamo sončne elektrarne - lastna raba na vikendih in net metering
  • dobavljamo material in komponente, potrebne za postavitev na različnih zasebnih objektih in drugih zgradbah
  • postavljamo vse – najmanjše in največje sončne elektrarne v Sloveniji z enako vnemo in natančnostjo
  • uporabljamo komponente za postavitev malih ter velikih in največjih elektrarn za samooskrbo domov in objektov (module, razsmernike, aluminijaste konstrukcije), slovenskih in tujih proizvajalcev

Poleg omenjenih storitev, se v podjetju ukvarjamo tudi z investicijami v napredne tehnologije, usmerjenimi v zagotavljanje energije iz obnovljivih virov. Ker nam ni vseeno za generacije, ki prihajajo, si prizadevamo iskati čim boljše načine za prehod v naravi prijazno tehnologijo.

Največja sončna elektrarna v Sloveniji

Sončna elektrarna na domu s subvencijo EKO sklada Slovenije

Tudi največja sončna elektrarna v Sloveniji, postavljena na vikendu ali stanovanjski hiši, pomeni samooskrbo z električno energijo. Investicijo v domačo fotovoltaiko podpira tudi EKO sklad Slovenije, ki z nepovratnimi finančnimi sredstvi spodbuja občane k naložbam rabe obnovljivih virov energije in večje učinkovitosti stavb na celotnem območju Republike Slovenije.

V našem podjetju vam lahko strokovnjaki na svojem področju, ki imajo večletne izkušnje s postavitvijo sončnih elektrarn na vikendih in drugih objektih, svetujejo o izdelavi na ključ, o vseh njenih prednostih in hitri vgradnji. Po dogovoru, se bodo oglasili na vaši lokaciji in vam nudili vse potrebne informacije ter na željo izdelali izračun.

Sončna elektrarna v Sloveniji

Najmanjša in največja sončna elektrarna na ključ – zakaj ne bi bili brez skrbi tudi vi?

Sončne elektrarne za vikende in ostale objekte so prilagojene individualnim potrebam po električni energiji. Pri nas je lahko največja sončna elektrarna 11 kVA in ne sme presegati priključne moči, velikost (za samooskrbo) pa je odvisna od tega, koliko naprav bo oskrbovala. Vsak projekt je individualen in prilagojen ter izdelan na ključ.

Poskrbite za kar 75 % nižje stroške za elektriko vsak mesec, saj boste plačevali samo stroške priključne moči, poskrbite za neodvisnost od distributerjev električne energije, ki cene nenehno dvigujejo, izkoristite olajšave za investicijo ter se razbremenite za dolga leta, saj boste imeli skrb le s tem da nas boste poklicali za redni servis in vzdrževanje.

Vabimo vas, da nas kontaktirate in zaupate našim številnim izkušnjam s postavitvijo največjih sončnih elektrarn v Sloveniji in tujini. Z veseljem se vam bomo posvetili in poslušali vaše želje ter projekt prilagodili potrebam gospodinjstva ali drugega objekta.

Sončna elektrarna za vikend

vir: https://www.epeu.si/