Kaj moramo vedeti preden se lotimo polaganja parketa?

V osnovi se parket polaga na čisto, ravno in predvsem suho podlago. V primeru, da pred polaganjem parketa ugotovimo nepravilnosti na podlagi, jih je že pred polaganjem potrebno odstraniti oz. popraviti. Podlago je nujno potrebno dobro osušiti, saj bomo le tako zagotovili, da bo življenjska doba parketa dolga.

VRSTE PARKETOV

Ko se lotimo polaganja parketa, je najprej potrebno določiti smer teka desk v prostoru, kjer parket polagamo. Najprej nekaj desk zgolj položimo na tla in se prepričamo, da bo videz sobe po končanem polaganju tak, kot smo si ga želeli. Ko določimo smer teka desk je čas, da se lotimo polaganja podlage, ki bo uravnala površino na katero bomo nato polagali parket in bo prostor tudi dodatno zvočno izolirala.

Polaganje parketaPolaganje parketa s klik sistemom polaganja

Za polaganje lamelnega parketa potrebujemo še kladivo, meter, vbodno električno žago, distančnike in udarno klado. Najlažje je položiti klik parket, ki za svojo montažo ne potrebuje lepljenja, pač pa ga pričnemo polagati na eni strani prostora in ga preprosto sestavljamo, dokler ne končamo na nasprotni strani prostora. Velikokrat se zgodi, da je potrebno parket po koncu polaganja odrezati, saj ne sovpada z merami prostora. V primeru, da se v prostoru nahajajo ovire, okrog katerih moramo parket položiti, na deski označimo in izrežemo del parketa ter ga nato položimo po običajnem postopku.

Več o polaganju parketa vam zaupamo tudi v naši poslovalnici

polaganje parketa na klik

Vas zanima več o samem polaganju parketa? Pokličite nas po telefonu in nas povprašajte o načinu polaganja dvoslojnega parketa ali pa nam vprašanja zastavite po e-pošti, kjer vam bomo nanje odgovorili hitro in natančno ter vam tako pomagali do enostavne in pravilne montaže parketa za katerega ste se odločili. Veseli pa bomo tudi obiska v naši poslovalnici, kjer se lahko s strokovnjaki pogovorite o polaganju parketa na talno ogrevanje in si ogledate različne vrste talnih oblog, ki vam jih ponujamo. Več na naši spletni strani: http://www.ekostil.si/.