Pranje otroških oblačil je najzahtevnejše

Pranje otroških oblačil je zahtevnejše, saj so pogosto bolj umazana, so večbarvna, ob tem pa se želimo tudi prepričati, da pri pranju otroških oblačil resnično odstranimo vse mikrobe, ki bi utegnile otroku škodovati. Po zahtevnosti jim sledita pranje volnenih oblačil ter pranje športnih oblačil. Ponujamo nekaj nasvetov, da bo opravilo lažje.

Eko pranje oblačil

Kako se najučinkoviteje lotiti pranja otroških oblačil?

Pri pranju otroških oblačil najprej oblačila ločimo po barvah na bela (kamor spadajo tudi svetla, bež, krem barve, svetli pasteli ipd.), pisana in temna (črna in temno rjava, temno modra, temno zelena ipd.). Pranje otroških oblačil poteka ločeno tudi glede na material. Pred pranjem otroških oblačil (pa tudi pred pranjem volnenih oblačil in pranjem športnih oblačil) se posvetujemo z etiketo in preverimo, katera temperatura je priporočljiva, nekatera oblačila pa je potrebno prati samo na roko ali v čistilnici. Kadar se odločamo za pranje brez alergij in pranje brez detergenta, priporočamo Eko pranje. Naprava, ki jo namestimo na domač pralni stroj, namreč omogoča pranje otroških oblačil brez detergentov in s hladno vodo.

Pranje volnenih oblačil ter pranje športnih oblačil z Eko pranjem

Eko pranjePranje volnenih oblačil ter pranje športnih oblačil je lahko težavno, saj gre za materiale, ki ne prenašajo dobro tople vode, uničijo jih pa lahko tudi detergenti. V tem primeru prav tako priporočamo Eko pranje, s katerim boste učinkovito odstranil neprijetne vonjave in do 99,6 % mikrobov tudi pri pranju športnih oblačil. Pranje volnenih oblačil je najboljše opraviti kar na roko in pri nižjih temperaturah. Priporočamo, da volnena oblačila najprej namočite v mlačni vodi, oddate detergent za pranje volnenih oblačil ter jih pustite približno deset minut, nato pa jih previdno večkrat sperete. Kadar etiketa dovoljuje, jih peremo tudi v pralnem stroju po posebnem programu, ponovno pa priporočamo Eko pranje, ki ne zahteva tople vode ali detergenta.

VEČ O EKO PRANJU OTROŠKIH OBLAČIL EKO TEHNOLOGIJA