Kakšni so dobri pisarniški stoli, ki bodo najboljši za vašo držo

Na tržišču je ogromna ponudba pisarniških stolov, zato je težko izbrati in vedeti kateri bo pravi za vas. Delo v pisarni zagotovo ni najboljše kar lahko doleti vašo hrbtenico. Nepretrgano sedenje zahteva dober pisarniški stol, ki mora imeti primerno hrbtno in sedalno površino, če želite svojemu zdravju najbolje. V prisiljeni drži lahko zelo hitro pride do raznih obrab in poškodb ter posledično do trajnih bolečin. Pisarniški stoli – za hrbtenico primerni, morajo imeti nastavljive možnosti naslona, nagiba sedišča in funkcijo reguliranja višine. Tudi nastavljivi nasloni za roke sta dobrodošli. Ergonomski pisarniški stol omogoča aktivno sedenje kar pomeni, da mišice delujejo ves čas, se krepijo in ustvarjajo naravni steznik za hrbtenico. Močnejše kot bodo mišice, manj bo bolečin ali celo mravljinčenja. Pri nakupu dobrega pisarniškega stola za hrbtenico je potrebno vedeti, da nizka cena ne pomeni vedno kvalitetnega izdelka, zato je včasih dobro odšteti kakšen evro več, še posebej če je to investicija v zdravje. Ko sedete na pisarniški stol bodite pozorni, da bo vaše telo tvorilo pravi kot v kolenskem, kolčnem in komolčnem predelu, kar je prava drža pri delu za pisalno mizo, še posebej če je vaše delo večinoma delo z računalnikom. Če v službi ne uporabljate primerne mize in kakovostnega pisarniškega stola za  hrbtenico se lahko pripravite na to, da boste kmalu začutili bolečine v ramenih in vratu.

Kakovostni pisarniški stoli – za hrbtenico so nujno potrebni

Pisarniški stoli s premičnim hrbtnim delom vam nudijo možnost, da se brez težav nagnete naprej in s tem razbremenite hrbtenico in kolke. Zaradi lepše drže, je pisarniški stol za hrbtenico podložen oz. odebeljen v ledvenem delu, kar vas prisili v pravilen položaj. Pozorni bodite na dolžino sedišča, saj kolena ne smejo segati čez rob več kot štiri centimetre, kar je pomembno za prekrvavitev. Pisarniški stol ne sme biti nameščen prenizko saj takšno sedenje ovira pretok krvi v dimljah, to pa ne povzroča le mravljincev, mrzlih nog in odrevenelost, temveč čez čas tudi številne hujše zdravstvene težave. Ne glede na to ali uporabljate ergonomski pisarniški stol ali navadni pisarniški stol, morate ves čas paziti da ne sedite zgrbljeno, saj sami najbolj odgovarjate za svoje zdravje in počutje. V ponudbi je veliko različnih vrst modernih ali klasičnih pisarniških stolov, narejenih iz različnih materialov, všečnih barv, takšnih, ki so lepi za oko in ne preveč prijazni za zdravje. Seveda si jih brez skrbi lahko privoščite če v pisarni presedite malo časa. Če pa delo za pisalno mizo traja osem, deset ali več ur je skoraj nujna izbira visokokakovostnega pisarniškega stola za hrbtenico, kar bo skupaj z mizo prave višine zagotovo najboljše za zdravje.

Pisarniški stoli

Preberite več o hrbtenici prijaznih stolih

Kakšen je dober ergonomski pisarniški stol

Dober ergonomski pisarniški stol za hrbtenico mora biti izdelan v skladu z normativi EU. Ne glede na to ali je direktorski, računalniški, konferenčni ali navadni pisarniški stol, mora biti izdelan iz zračnih materialov, ki v stiku s telesom dihajo. Neprijetno je, da po delu v pisarni vstanete in greste po hodniku z mokro zadnjo platjo. Pri večurnem delu za pisalno mizo je seveda priporočljiv vrtljivi pisarniški stol, po možnosti z naslonom za glavo, da si boste lažje vzeli trenutek zase in se spočili. Sproščeno sedenje v ergonomskem pisarniškem stolu iz kakovostnih materialov in z možnostmi nastavitev po vaši meri ter s sinhronim mehanizmom, bo večurno delo v pisarni olajšalo. Na koncu delovnega dne ne boste popolnoma polomljeni odšepali po hodniku, ampak boste s spočitim korakom odšli proti domu. Preden se odločite za nabavo pisarniškega stola, pomislite na to koliko ur boste na njem sedeli, če imate možnost ga tudi preizkusite in se šele nato odločite za nakup.

Pisarniški stoli za hrbtenico

Preverite ponudbo