Pošlji povpraševanje

Katero jedilno mizo in stole izbrati za svojo jedilnico?

Pri nakupu jedilne mize in stolov se je potrebno zavedati, da bomo v jedilnici preživeli čas z našimi najdražjimi, kjer jim bomo postregli dobrote, pripravljene v domači kuhinji.

Pomembno je, da se vsi v jedilnici počutijo prijetno in udobno. Jedilna miza in stoli naj sovpadajo s preostalim pohištvom v prostoru ter tako ustvarjajo vtis povezanosti. Če je jedilnica povezana s kuhinjo, je zaželeno, da se materiali v kuhinji in jedilnici ujemajo, dobro pa je tudi, da nekako povežemo barvno shemo, prostor pa bo tako deloval kot celota. Vseeno pa je potrebno biti pozoren na to, da med kuhinjsko mizo in drugimi elementi v prostoru ohranjamo dovolj prostora, da prostor ne izgleda stisnjeno.

Asortiman jedilnih stolov in miz

Pri naročilu jedilne mize in stolov lahko izbiramo med različnimi materiali. Tako se lahko odločimo za jedilne mize in stole iz lesa, plastike, poznamo pa tudi jedilne mize iz stekla, kamna ali keramike. Tudi pri jedilnih stolih nam ostane veliko izbire, saj se lahko odločamo za stole v jedilnici, ki so izdelani iz različnih vrst lesa, lahko pa se odločimo za usnjene stole oz. za stole iz tkanine. Tukaj velja poudariti pomembno razliko pri vzdrževanju omenjenih stolov. Jedilne stole iz tkanine bomo morali nekajkrat letno posesati, da iz njih očitamo prah, ki se zažre v tkanino. Težavno je tudi odstranjevanje madežev, saj se bo madež vpil v tkanino in ga tako v nekaterih primerih ne bo več mogoče odstraniti. Na drugi strani so usnjeni jedilni stoli veliko enostavnejši za vzdrževanje, saj jih moramo nekajkrat letno le prebrisati z vlažno krpo in jih namazati s kremo za usnje, pa tudi v primeru madežev je največkrat dovolj, da ga le pobrišemo iz površine stola. Res pa je, da so stoli, narejeni iz usnja nekoliko držaji kot tisti, narejeni iz tkanine.

Jedilne mize in stoli iz masivnega lesaSteklena jedilna miza in stoli

Dan danes so izjemno popularni beli stoli za jedilnico, ki bodo prostor popestrili in vanj vnesli nekaj karakterja. Poleg belih stolov v jedilnici se lahko določimo za stekleno jedilno mizo, ki premore zanimivo podnožje. Seveda pa jedilnice ne sestavljajo zgolj stoli in miza, pač pa moramo pazljivo izbrati tudi preostalo opremo tega prostora. Tako se lahko odločimo za zanimivo preprogo, ki jo postavimo pod mizo. Le-ta nas bo grela, hkrati pa bo prostor še dodatno popestrila. Pozabiti ne smemo niti na lestenec, ki lahko služi kot čudovit okras v prostoru čez dan, zvečer, ko se stemni pa nam bo zagotavljal prijetno svetlobo, da bodo naša druženja lahko potekala tudi pozno v noč. Prostoru pa lahko piko na i dodajo tudi zavese, ki naj sovpadajo s preostalim pohištvom.

Kuhinjski bar

Omeniti pa velja tudi kuhinjski bar oz. zajtrkovalnik, ki se je že velikokrat izkazal za izjemno praktičnega. Uporabimo ga lahko za zajtrkovanje, ko se nam zjutraj mudi in nimamo časa pripravljati in kasneje pospravljati kuhinjske mize, ali pa zanj namestimo goste, ko le-ti čakajo na to, da mi pripravimo dobrote iz naše domače kuhinje. Poleg zajtrkovalnika lahko postavimo kuhinjske stole, ki sovpadajo z že izbranimi stoli ali pa predstavljajo nov objekt v jedilnici.

Prostor za shranjevanje

Ob vsem tem pa ne smemo pozabiti niti na komodo, v katero bomo lahko shranili kuhinjski pribor, porcelan ali kozarce, na njo pa bomo lahko postavili čudovito vazo s šopkom, ki bo prostor še dodatno popestrila, hkrati pa bo izjemno praktična, saj bo posoda, ki jo pri pripravi jedilne mize potrebujemo, ves čas pri roki.