Mize in stoli za kuhinjo - kako izbrati prave?

Mize in stoli za kuhinjo so najrazličnejših oblik ter velikosti in med njimi je večkrat težko izbrati prav kuhinjske mize in stole, ki bodo ustrezali vam. Premisliti je potrebno prostorske možnosti, osebne želje glede mize in stolov za kuhinjo in ostalo pohištvo. V spletni trgovini Dom24 je na voljo široka in pestra ponudba kuhinjskih miz in stolov različnih cenovnih razredov, tako da se bo za vsakega prav gotovo našlo kaj primernega. Spodaj vam podajamo par nasvetov za lažjo izbiro in odločitev pri nakupu mize in stolov za kuhinjo.

JEDILNE MIZE PO AKCIJSKIH CENAH

kuhinjski stoli in mizekuhinjski stol

Kuhinjska miza in stoli za vsako jedilnico

Kuhinjska miza in stoli morajo biti dovolj veliki, da omogočajo udobno sedenje vsem, ob tem morajo biti tudi primerne velikosti glede na prostor. Prevelika miza in stoli za kuhinjo bodo prostor zmanjšali, težko bo tudi sedeti, premajhna kuhinjska miza in stoli pa se bodo v prostoru izgubili. V večji prostor lahko postavimo okroglo kuhinjsko mizo, lepo bo ustrezala tudi ovalna kuhinjska miza. Okrogla in ovalna kuhinjska miza omogočata bolj prosto razporeditev stolov, pravokotna pa se lahko večkrat izvleče in podaljša. Pravokotna miza je primerna tudi za manjše prostore, saj jo lahko potisnemo ob steno. Za udobje je potrebno mize in stole za kuhinjo postaviti vsaj 80 centimetrov od stene ali druge ovire, še bolje 100 ali 120 centimetrov.

UGODNI KUHINJSKI STOLI

Kaj pa dizajn miz in stolov za kuhinjo?

V prvi vrsti je seveda potrebno misliti na funkcionalnost, a tudi dizajn kuhinjskih miz in stolov ni zanemarljiv. Dobro jih je kombinirati s stilom kuhinje in našim življenjskim slogom. Sodobnejši notranji dekor bolje sovpada z modernimi kuhinjskimi mizami visokega sijaja, steklenimi ali plastičnimi, lesena miza in stoli za kuhinjo pa ustrezajo tradicionalnemu in domačnemu notranjemu oblikovanju. Drznejši kupci lahko stil miz in stolov za kuhinjo tudi kombinirajo in tako ustvarijo čisto edinstven slog. Pri opremljanju je včasih treba tudi nekaj poguma.