Pisarniški stol za optimalno udobje, nič slabši kot ortopedski

Pisarniški stol je danes za mnoge ljudi nepogrešljiv »delovni pripomoček«, saj se povečuje število tistih, ki večino svojega delavnika presedijo, seveda pa se pogosto uporablja tudi v prostem času, ki je postal neločljivo povezan s takšnimi in drugačnimi zasloni. Kaj torej izbrati, da boste dobili zares največ za svoj denar? Je nujen poseben ortopedski pisarniški stol?

Kvaliteten pisarniški stol je pametna investicija v dobro zdravje in počutje

Vsekakor je izjemno pomembno, da uporabljamo kvaliteten pisarniški stol, še posebej če na njem presedimo zelo velik del svojega dneva. V prvi vrsti je to ključno za ohranjanje zdrave hrbtenice. Varčevanje na račun kakovosti se v tem primeru nikakor ne splača, saj s tem tvegate kronične bolečine, ki lahko močno zmanjšajo vašo storilnosti. Tudi nasploh pa bo vaše dnevno počutje mnogo slabše, pri delu boste manj zbrani, sčasoma pa se bo vaša drža močno poslabšala. Včasih pride celo do resnih okvar, ki so nepopravljive. Dober pisarniški stol zagotavlja optimalno podporo našemu hrbtu, predvsem ledvenemu predelu. Mnogokrat pa je smiselno še posebno naslonjalo za glavo, saj s tem razbremenimo vrat, ki je pri sedečem delu, katerega sestavni del je večinoma dolgotrajno strmenje v zaslone, prav tako izredno obremenjen.

Kdaj izbrati poseben ortopedski pisarniški stol?

Po povedanem se morda sprašujete, ali vse to pomeni, da potrebujete ortopedski pisarniški stol. Verjetno veste, da so modeli, ki se oglašujejo kot ortopedski, običajno izredno dragi. Izkušnje tistih, ki so se kljub ceni odločili za nakup, pa so velikokrat deljene. Pri tem je treba vedeti, da so ortopedski modeli načeloma namenjen »aktivnemu sedenju«. To pomeni, da nas skorajda silijo, da sedimo zelo vzravnano, v ortopedsko optimalni drži, ki jo je vsekakor pomembno »vaditi«, vendar si je težko predstavljati, da bi lahko na primer v tem položaju vztrajali celoten 8-urni delovnik. Tako se ortopedske izvedbe večinoma bolj priporočajo za krajše časovne intervale, pri daljšem sedenju pa jih je smiselno kombinirati z nekoliko bolj klasičnimi vrtljivimi pisarniškimi stoli, ki pa morajo še vedno ustrezati visokim standardom kakovosti. Hkrati pa morate upoštevati, da niti najbolj kvaliteten pisarniški stol ne more nadomestiti rednih odmorov. Med delom si zato večkrat vzemite čas za krajše razgibavanje – hrbtenica vam bo izjemno hvaležna!

Vrtljivi pisarniški stol

Ortopedski pisarniški stol Ljubljana

Pisarniški stol za otroke bi moral biti izbran še posebej skrbno

Kadar izbirate pisarniški stol za otroke, morate biti še posebej previdni. Otroštvo in mladostništvo sta namreč obdobji pospešene rasti ter razvoja. V tem času se ustvari temelj zdravja, fleksibilnosti itn., ki nato predstavlja osnovo za vse življenje. Dober pisarniški stol za otroke je zato pomembna investicija v prihodnost. Pri tem pa je razveseljiva novica, da kakovost nikakor ni nezdružljiva z ugodnimi cenami – več o tem boste izvedeli v nadaljevanju…

Vrtljivi pisarniški stoli za vse starosti in zahteve

Vas zanimajo vrhunski vrtljivi pisarniški stoli po dostopnih cenah, namenjeni ljudem različnih starosti, navad, potreb in z različnim zdravstvenim stanjem? Spletna trgovina Stolice vam sicer ne ponuja t. i. ortopedskih modelov, vendar boste pri nas našli premišljeno zasnovano pisarniško pohištvo, ki zadovolji najzahtevnejše uporabnike. Mnogi modeli so ergonomsko zasnovani, zato je udobje še večje. Prilagajajo se optimalnemu položaju našega telesa med sedenjem in vas hkrati nevsiljivo »spodbujajo« k temu, da ste med delom bolj pozorni na svojo držo. Zagotovljena bo opora na kritičnih mestih, ki so običajno najbolj obremenjena. Na koncu dneva boste zato čutili precej manj bolečin in nelagodja. Kljub dolgotrajnejšemu delu ne boste povsem izžeti, kot se vam to morda dogaja trenutno. Izbirati je mogoče med različnimi materiali (najpogostejša je kombinacija umetnega usnja in tkanine), dizajni ter barvami. Dvižni mehanizmi omogočajo enostavno prilagajanje višine, da bo vaš položaj zares optimalen. Seveda pa vam nudimo tudi kakovostne pisarniške mize različnih lastnosti.

Oglejte si tudi ostalo pisarniško pohištvo