Priprave na popravni izpit iz matematike: so inštrukcije nujne?

 

Spoznanje, da učenca oziroma dijaka čaka popravni izpit, je pogosto povezano s precejšnjim šokom, ki pa ga je treba čim hitreje premagati in pravočasno pričeti z učenjem. Tokrat se podrobneje ukvarjamo s pripravami na popravni izpit iz matematike.

 

Priprave na popravni izpit iz matematike, ki jih organizira šola

 

Priprave na popravni izpit matematikeNekatere šole omogočajo brezplačne priprave na popravni izpit iz matematike, kar pa na žalost ni praksa na številnih šolah. Izvajanje priprav na popravni izpit iz matematike je odvisno predvsem od števila učencev, ki jih čaka omenjena preizkušnja, pa tudi od pripravljenosti učiteljev na nudenje dodatne pomoči. Vendar pa obstaja tudi v primeru, da šola tovrstne priprave na popravni izpit iz matematike organizira, nekaj težav. Prva je ta, da gre običajno za skupinsko obliko dela, kar onemogoča, da bi se učitelj podrobneje posvetil konkretnim težavam vsakega učenca. Dodatna slabost, ki jo imajo priprave na popravni izpit iz matematike v organizaciji šole, pa je ta, da snov običajno razlaga učitelj/profesor, čigar razlaga je učencu že med rednimi šolskimi urami povzročala kar precej težav, kar je v večini primerov eden pomembnejših razlogov za negativno oceno.

 

PRIPRAVA NA POPRAVNI IZPIT IZ MATEMATIKE ZA SREDNJE ŠOLE

 

Iskanje dodatne pomoči

 

Večina učencev in dijakov, ki so se znašli v tovrstni stiski, se odloči, da so potrebne tudi dodatne priprave na popravni izpit iz matematike. Te običajno potekajo v obliki individualnih inštrukcij, ki zagotavljajo inštruktorjevo popolno pozornost. Tako je precej lažje določiti največje luknje v znanju in izbrati pristop, ki učencu najbolj ustreza. Kakovostne priprave na popravni izpit iz matematike v kombinaciji z vašo motivacijo in pripravljenostjo na resno delo znatno povečajo možnost, da izpit opravite že v prvem poskusu in si tako zagotovite brezskrbno poletje, polno nepozabnih dogodivščin. 

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2C
David Lukman s.p.
Naslov
Scopolijeva 8
1000 Ljubljana
Spletna stran
E-pošta
031 384 383
Seznam fraz
Priprave na popravni izpit iz matematike
ZEMLJEVID
DRUŽABNA OMREŽJA