Priprave na maturo – tako splošno kot poklicno

Za večino srednješolcev (tako gimnazijcev kot tistih z drugih srednješolskih programov) je matura pomembna prelomnica v življenju. Ne samo, da z njo zaključijo svoje srednješolsko izobraževanje, gre tudi za preverjanje celotnega znanja, ki so ga pridobili v štirih letih. Priprave na maturo – v kakršni koli obliki, samostojno ali s pomočjo nekoga drugega – so nujen del izobraževanja v zadnjem letniku. Tudi tisti najboljši morajo namreč ob zaključku šolanja in pred opravljanjem izpita ponoviti celotno snov. In to je bistveno lažje, če priprava na maturo poteka s pomočjo strokovno usposobljenega inštruktorja.

 

Zakaj priprave na maturo?

Obdobje, ko potekajo maturitetni izpiti, je za dijake izjemno stresno. Navadno je vse leto precej naporno, saj so v zaključnem letniku, ko bi vsi radi nadoknadili, kar so v prejšnjih letih izgubili. Potekajo sprotna ocenjevanja znanja, hkrati s tem pa še priprave na splošno oziroma poklicno maturo. Dijaki so dejansko od velikim pritiskom in v časovni stiski. Zakaj si ne bi olajšali tega obdobja tako, da za utrjevanje snovi pokličete strokovnjaka? Z njim je priprava na maturo veliko prijetnejša, saj vam ni treba skrbeti za to, kje boste našli zapiske in vaje ter kdo vam bo še enkrat razložil snov, ki ste jo morda pozabili.

 

Kako poteka priprava na maturo?

Prednost priprave na poklicno in splošno maturo je v tem, da gre za individualno učenje, ki je prilagojeno vsakemu posamezniku. D&S Inštruktor se posveti vsakemu posamezniku in se z vsakim dijakom natančno dogovori, kako bodo priprave na maturo potekale. V nasprotju s skupinskimi pripravami, kjer izobraževanje poteka podobno kot v šoli in je posameznik le del skupine, ki posluša predavanja, individualna priprava omogoča dijaku, da v najkrajšem možnem času predela in utrdi maksimalno količino snovi. Ker gre za matematiko, pri kateri se snov največkrat nadgrajuje, je zelo pomembno, da je sistem učenja prilagojen posamezniku. In ne pozabite: prej boste začeli, lažje bo!

 

D&S inštrukcije | Priprave na poklicno maturo, priprava na maturo.

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2C
David Lukman s.p.
Naslov
Scopolijeva 8
1000 Ljubljana
Spletna stran
E-pošta
031 384 383
Seznam fraz
priprave na maturo, priprava na maturo, priprave na poklicno maturo
ZEMLJEVID
DRUŽABNA OMREŽJA