Inštrukcije matematike za srednje šole

Matematika je vedno veljala za enega tistih predmetov, pri katerih imajo učenci in dijaki poleg tujega jezika ter fizike in kemije največ težav. Že vrsto let so inštrukcije matematike za srednje šole (vedno bolj se temu pridružuje tudi osnovna šola) najpogostejša oblika pomoči srednješolcem in gimnazijcem. Razlogi za to so različni, predvsem pa je pomembno to, da so takšne inštrukcije učinkovite – da vloženi čas in denar nista vržena proč, temveč so rezultati dela jasno vidni. Če ni večjih zaostankov pri snovi, se učinki dela pokažejo kmalu, pri tistih, ki imajo v svojem znanju večji primanjkljaj, pa je potrebnih nekaj več srečanj in tudi samostojnega dela.

 

PRI NAS IMAMO DOLGOLETNE IZKUŠNJE IN STROKOVNO ZNANJE

 

Inštrukcije za osnovno šolo

Mnogi starši se upravičeno sprašujejo, ali so inštrukcije matematike (ali kakega drugega predmeta) v osnovni šoli resnično potrebne. Odgovor na to vprašanje ni enostaven, saj je vedno treba proučiti vsak posamezen primer. V osnovni šoli učenci zaidejo v težave pri matematiki iz dveh razlogov:

  • neke snovi enostavno ne razumejo (morda zaradi slabe razlage, ker niso sledili pouku ali preprosto zato, ker niso uspeli pri sebi osmisliti in ponotranjiti neke teme)
  • imajo 'stare grehe' – neke snovi se v preteklosti niso dovolj dobro naučili, zato ne razumejo nove snovi, ki temelji na predhodnemu znanju.


V obeh primerih so inštrukcije matematike za srednje in osnovne šole učinkovite. Vedno pa je pomembno, da inštruktor dobro preceni posameznega učenca ali dijaka in prilagodi način dela njegovim potrebam. Le tako je namreč delo lahko učinkovito.

 

Inštrukcije matematike za srednje šole – potuha ali pomoč?

Matematika je izjemno specifičen predmet, ki pri katerem se pogosto zgodi, da imajo težave tudi najbolj vestni učenci in dijaki. Osnovna šola pogosto zavrača inštrukcijematematike, češ da takrat še niso potrebne, a dejstvo je, da je včasih pač treba nekoliko pomagati. Takšne inštrukcije so lahko zelo uspešne tudi, če se izvajajo le občasno, pri nekaterih pa je najbolj koristno, če so namenjene sprotnemu delu v šoli, ne glede na to, ali so inštrukcije matematike za srednje šole ali osnovno šolo. S takšnim sprotnim delom (na primer enkrat ali dvakrat tedensko) je znanje utrjeno in dolgoročno shranjeno v spominu. Takšno delo z učencem ali dijakom torej nikakor ni potuha, temveč zelo dobrodošla, včasih celo nujno potrebna pomoč.

 

D&S inštrukcije | Inštrukcije matematike osnovna šola.

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2C
David Lukman s.p.
Naslov
Scopolijeva 8
1000 Ljubljana
Spletna stran
E-pošta
031 384 383
Seznam fraz
inš mat za srednje šole, inš mat osnovna šola, inštrukcije za osnovno šolo
ZEMLJEVID
DRUŽABNA OMREŽJA