Sanacija dimnika in obnova starega dimnika po ugodni ceni

Sanacija dimnikaje odvisna od njegove vrste. Najpogostejša obnova se izvaja v podporo okrepitve starega zidanega dimnika, v zadnjih časih pa so čedalje pogostejše njegove sanacije in vstavljanje novih cevi zaradi menjave kurilnih naprav.

SPECILAISTI ZA SANACIJO ZIDANIH DIMNIKOV - DIMNIKI ZUPANC

Sanacija oz obnova starega dimnika ali postavitev novega dimnika?

Obnova starega dimnika lahko nadomesti novogradnjo, če je ta pravočasna. V primeru zidanega dimnika sanacija najpogosteje predstavlja nanašanje betonskega kompozita okoli notranje strukture z namenom njegove okrepitve, zamenjavo malte med šamotno opeko ter vstavitev inox cevi v dimnik.

Kdaj sanacija ni mogoča? Sanacija ni mogoča v primeru menjave kurilne naprave ali izvedbe večih priklopov kurilnih naprav: npr kamin, štedilnik na trda goriva in kurilna peč na trda goriva, če notranji presek cevi ni dovolj velik, za učinkovito odvajanje vseh plinov od vseh priklopljenih kurilnih naprav.

obnova starega zidanega dimnika


Kdaj je obnova starega dimnika priporočljiva? Obnova starega dimnika je priporočljiva takoj, ko se opazijo razpoke na stari cevi oz tuljavi, pri uhajanju kondenza in vonju po sajah, dotrajanosti, starosti ali njegovi poškodbi med kurilno sezono. Cena takojšnje sanacije dimnika v primeru opaženih razpok, uhajanju kondenza ali vonju po sajah, je bistveno nižja od cene sanacije starega dimnika zaradi dotrajanosti ali starosti. Zato je v primeru potrebne sanacije smiselno premisliti tudi o možnosti postavitve novega dimnika.

Pregled dimnikov po kurilni sezoni in sanacija poškodb

Ko se zaključi kurilna sezona, je čas, za pregled in sanacijo poškodb na dimniku, ki so nastale v kurilni sezoni. Cena pregleda je simbolična, vendar pa nam pregled in pravočasna sanacija lahko prihrani velike nepredvidene stroške zaradi večjih sanacij oz nepotrebnega popravila oz sanacij zaradi starih poškodb.

Sanacija, obnova starega ali postavitev novega dimnika - naročilo po spletu

Predhodni ogled in predračun za sanacijo dimnika in cevi, obnovo starega ali postavitev novega inox oz zidanega dimnika ter priklop kamina sistem, je mogoče naročiti tudi preko obrazca na naši spletni strani. Naše samostojno podjetje Marko Zupanc, s.p. izvaja pooblaščeno montažo za podjetje Schiedel, postavlja inox in zidane dimnike ter opravlja njihovo sanacijo z vstavitvijo Schiedel inox cevi. Na naši spletni strani, lahko preko spletnega obrazca naročite ogled in predračun za obnovo, postavitev inox cevi ali sanacija zidanega dimnika ter priklop kamina za stanovanjske hiše, večstanovanjske objekte in vse ostale vrste objektov, kjerkoli v Sloveniji in celo v tujini.

Sanacija, obnova in novogradnja dimnika ter priklop kamina

V našem podjetju se najpogosteje srečujemo z obnovo starega dimnika zaradi novih kurilnih naprav, saj stare cevi najpogosteje ne ustrezajo sodobnim zahtevam novodobnih kurilnih naprav. Naša sanacije, postavitve in priklopi potekajo hitro in kvalitetno, cena naših sanacij, obnov ali priklopov na sistem, pa je zelo ugodna. Po vaši odločitvi za našo ponudbo sanacije, obnove oz novogradnje oz priklopa kamina na dimnik, se bomo skupaj dogovorili o času izvedbe.

Vrsta postavitev oz novogradenj ter garancija na dimnike

Zidani dimniki, so zaradi vsestranskosti, temperaturne obstojnosti, neobčutljivosti na vlago, dolgotrajnosti, primernosti za vse vrste goriv in kurilnih naprav in varnosti prva in najpogostejša izbira naših strank. Druga najpogostejša odločitev so troslojni Inox dimniki, kateri imajo odlično toplotno izolativnost, plinotesnost in so primernosti za vse vrste goriv. Njihova montaža je hitra in enostavna ter mogoča postavitev tako zunaj kot znotraj objekta. Poleg sanacije starih oz postavitve novih inox in zadanih dimnikov, so čedalje pogostejši tudi priklopi kaminov na sistem, saj je izbira kamina kot dodatnega vira ogrevanja in vir prijetnega vzdušja v naših domovih čedalje pogostejša.

sanacija dimnika in cevi

V našem podjetju nudimo poleg ugodnih cen obnove dimnika tudi 10 let garancije na material in priklope kaminov ter postavitev Inox dimnika, medtem kot na elemente in postavitev zidanih dimnikov nudimo 30 letno garancijo.