Sanacija dimnika je pogosto nujna za optimalno varnost

Sanacija dimnika je najhitrejša rešitev za vse, ki imate težave z obstoječim dimnikom, vendar se želite izogniti temu, da bi ga morali povsem porušiti. Na srečo je pogosto povsem dovolj že sanacija dimnika. Cena je v tem primeru seveda občutno nižja kot pri gradnji/montaži novega dimnika.

PRIKLOP KAMINA NA DIMNIK


Sanacija dimnika je smiselna zaradi različnih razlogovsanacija dimnika


Obnova dimnika ni nekaj, s čimer bi bilo smiselno zavlačevati. Dolgoročno se vam namreč tudi finančno precej bolj splača pravočasna sanacija dimnika. Cena bo, kot že omenjeno, veliko višja, če boste morali investirati v povsem nov dimnik. Sanacija pa lahko življenjsko dobo vašega dimnika podaljša za kar nekaj let. Upoštevati morate tudi varnostni vidik; verjetno se zavedate, kako nevaren je lahko dotrajan dimnik. Sanacija starega dimnika je tudi investicija v vašo varnost in varnost vaših najbližjih. Za zagotavljanje optimalne varnosti je tako pogosto nujna sanacija dimnikov. Cena je vsekakor zelo ugodna - še posebej, če pomislite, kaj tvegate v primeru, da sanacija starega dimnika ni izvedena pravočasno. Sanacija dimnika zagotovi učinkovito odvajanje dima in prepreči kondenzacijo plinov, poleg sega pa olajša vzdrževanje in čiščenje, ki ga zahteva vaš dimnik. Sanacija je tako skorajda nekakšen postopek pomladitve dimnikov. Cena sanacije in kakovost storitve, ki vam jo ponujamo v podjetju Dimniki Zupanc, vas bosta zagotovo prijetno presenetili. Izvajamo tudi priklop kamina na dimnik in druge dimniške storitve.


Varen in učinkovit dimnik - sanacija z inox tuljavosanacija dimnika cevi

Vas zanima, kako se v večini primerov izvede sanacija dimnika? Cevi iz inoxa (nerjavnega) jekla se vstavijo v obstoječi dimnik. Dimenzije po potrebi prilagodimo, da zagotovimo optimalno plinotesnost dimniškega sistema. Tovrstna prenova pride pogosto v poštev tudi pri menjavi kurilne naprave, pri kateri je potrebna sanacija dimnika. Cevi oziroma tuljave so podobne tistim, iz katerih je izdelan montažni inox dimnik, le da sanacija dimnika običajno poteka z uporabo enoslojnih, in ne troslojnih tuljav. Sanacija dimnika z inox tuljavo je zagotovo pametna investicija, ki je ne boste obžalovali.

Več o dimenzijah dimnikov:www.vsi.si/dimniki-zupanc/dimnik-dimenzije

DIMNIKI SCHIEDEL