Inox dimnik: hitra in profesionalna montaža inox dimnikainox montažni dimnik

Inox dimnik poznamo v dveh različicah, kot enoslojni in troslojni dimnik. Slednji je tako imenovani inox montažni dimnik, medtem ko je enoslojni inox dimnik pravzaprav tuljava, izdelana iz posebnega nerjavnega jekla (inoxa), ki se običajno uporabi takrat, ko se izvaja sanacija dimnika. Tovrstna obnova dimnika je izjemno hitra in cenovno ugodna, a kljub temu poskrbi za učinkovit in varen dimnik. Dimenzije obstoječega dimnika sicer včasih niso ustrezne za vstavitev tuljave, zato je potrebnega nekaj vrtanja, a tudi v tem primeru postopek ni pretirano zamuden. Zelo hitro pa so postavljeni tudi novi troslojni inox dimniki. Montaža inox dimnika je namreč bistveno hitrejša od zidanja dimnika.


Najpomembnejše kvalitete, ki jih ima inox dimnik


Sodobni načini ogrevanja in kurilne naprave zahtevajo tudi sodoben dimnik. Temu opisi verjetno najbolj ustrezajo prav inox dimniki. Montaža inox dimnika vam zagotovi obstojen, na kondenzacijo odporen dimnik z nadpovprečno dolgo življenjsko dobo. Inox dimnik se zelo hitro ogreje in ohladi, je plinotesen in odporen na temperaturne spremembe, kar pomeni, da se ne krči in razteza, primeren pa je za vse vrste goriv. Troslojni montažni inox dimnik je zelo priljubljen tudi zaradi dejstva, da se uporablja kot zunanji inox dimnik (ob steni oziroma ob fasadi). Če torej v vašem primeru ni možen notranji dimnik, je to še en razlog več, zakaj se odločiti prav za inox dimnik. Ob steni/fasadi je mogoče dimnik postaviti zelo hitro, poskrbimo pa tudi za fiksno pritrditev. Takšen dimnik ne potrebuje dodatne izolacije, saj je že izoliran z negorljivo izolacijsko snovjo, najpogosteje s kameno volno.


Ugodna in strokovno opravljena montaža inox dimnika

montaža inox dimnika

Vas zanima profesionalno izvedena, a obenem cenovno ugodna montaža inox dimnika? Potem je podjetje Dimniki Zupanc natanko tisto, kar iščete. Pohvalimo se lahko s tem, da smo pooblaščeni montažer za podjetje Schiedel, ki je doseglo mednarodno prepoznavnost s svojimi izjemno kakovostnimi inox dimniki. Montaža inox dimnika bo izvedena strokovno, ugodno in do dogovorjenega roka!

DIMENZIJE DIMNIKOV