Snežne verige za avto - jeklene ali tekstilneSnežne verige

Snežne verige so v zimskem času zelo uporabne, večkrat pa celo nujna oprema avtomobila, zlasti ko se odpravljamo v višje ležeče predele, kjer je za ceste slabše poskrbljeno. Kadar močno sneži, zimske pnevmatike namreč niso dovolj, saj ob stiku s podlago nimajo več zadosti oprijema.


Pri trgovcih z avtomobilsko opremo je danes naprodaj več vrst snežnih verig, med njimi tudi tekstilne snežne verige, ki jih je lažje namestiti. Se pa tekstilne verige lahko strgajo, če je snega premalo, vozišče pa je posuto s peskom. Obstaja tudi več različnih tipov jeklenih verig, ki pa se med seboj razlikujejo po načinu namestitve.

Priporočamo vam, da izberete malce dražje verige , saj te omogočajo bolj enostaven in zanesljiv način namestitve ter jih ni potrebno dodatno zategovati, saj se zategnejo same. Takšne snežne verige za avto boste imeli nameščene v le nekaj minutah.

Po snežne verige v AMZSVerige za avto

V poslovnih enotah AMZS so vam na voljo jeklene in tekstilne snežne verige priznanega slovenskega proizvajalca. Za različne tipe vozil vam nudimo različne verige za avto, en velikostni razred pa ustreza različnim dimenzijam pnevmatik. Predvsem če imate pri hiši več vozil, ki jih ne uporabljate istočasno, je zato dobrodošlo, da kupite takšne snežne verige, ki se bodo prilegale čim več različno velikim platiščem.

Poleg klasičnih jeklenih snežnih verig v AMZS ponujamo tudi takšne z dodatnim zateznim sistemom - Stop&go - ter jeklene snežne verige za terenska vozila, kombije in avtodome. Tekstilne snežne verige so primerne za vozila z alu platišči ter za vozila z znižanim podvozjem.

Tekstilne verigeTekstilne snežne verige - preprosta namestitev

Tekstilne verige delujejo na principu suhega trenja, kar pomeni, da se sneg ne oprime pnevmatike, ampak sproti odpada z nje. Uporabne so na snegu in ledu, skratka povsod, kjer je dovolj vlage za 'podmazovanje' tekstilne verige. Tekstilne verige za avto se med vožnjo samodejno centrirajo, zato ne povzročajo hrupa in vibracij. Ker so v primerjavi z jeklenimi manj trpežne, se v primeru, da ni dovolj snega, ali pri vožnji na makadamu lahko hitro uničijo.

Pri tekstilnih verigah moramo biti pozorni na dimenzijo, saj samo verige pravih velikosti ponujajo zadosten oprijem in jih je mogoče natakniti varno in učinkovito. Natikanje poteka v nekaj korakih, ki so relativno preprosti, cel proces pa traja kvečjemu od pet do deset minut.

Za še več informacij pa vabljeni na našo spletno stran!

AMZS | Snežne verige, šola vožnje, tekstilne verige za avto, obnova žarometov - povezave do naše spletne strani: