Servis avtomobilskih klimatskih naprav - popravilo in polnjenje avto klime

Pravilno vzdrževanje avto klime in reden servis klimatskih naprav v vašem vozilu bosta poskrbela, da bo klima v avtu dobra za vaše dobro počutje in preprečila stroške, ki nastanejo, če se avto klima zanemari. Servis klimatskih naprav pa je pomemben tudi za vaše zdravje, saj je prav avto klima gojišče raznih mikroorganizmov oziroma bakterij, ki se ob vklopu klimatske naprave razpršijo v notranjost avta. Možnost nastanka bakterij bo manjša, če se avto klima redno uporablja. Tako tudi popravilo avto klime dlje časa ne bo potrebno.

Servis avtomobilskih klimatskih naprav je priporočljivo opraviti na vsaki dve leti. AMZS servisne delavnice so opremljene s sodobnimi napravami za servis avtomobilskih klimatskih naprav v vozilih. Te omogočajo reciklažo plina klime , dopolnitev manjkajočega plina avto klime, menjavo oziroma dolivanje olja hladilnega sistema in ugotavljanje okvar na klimatskem sistemu. Ob servisu avto klime priporočamo tudi zamenjavo kabinskega čistilca zraka, oziroma mikro filtra in dezinfekcijo zračnih kanalov avto klime.

Avto klima in neprijeten vonj? - Čas je za popravilo klimatske naprave

Če avto klima nikakor ne more ohladiti vašega avtomobila ali če pri vklopu iz zračnikov zaudarja, je to znak, da je čas za servis klimatskih naprav. Zmanjšana moč hlajenja namreč nakazuje, da avto klima nima dovolj plina, oziroma da je nekje na napeljavi prišlo do puščanja. Če popravilo in polnjenje avto klime ne bo izpeljano pravočasno, bo to uničilo še kompresor. S tem pa lahko servis avtomobilskih klimatskih naprav postane že znaten strošek. Priporočljivo je, da tudi avto klima vsaj občasno deluje tudi pozimi, zato tudi v zimskem času občasno vklopite klimatsko napravo in s tem poskrbite za mazanje mehanskih delov, tesnil avto klime in posledično preprečite možnost uhajanja plina.

Ugodno polnjenje avto klime za člane AMZS

AMZS za svoje člane vsako leto pripravi posebno ceno za strokovni pregled in polnjenje avto klime s plinom. Servis avtomobilskih klimatskih naprav je za člane AMZS do konca junija 2014 na voljo po nižjih cenah, ugodno pa je tudi polnjenje avto klime.

Obiščite nas - vaša avto klima vam bo hvaležna, servis pri nas bo cenovno dostopen. Vabljeni tudi na našo spletno stran.

AMZS | Servis vozil, popravilo klime, polnjenje avto klime, avto klima servis, homologacija - povezave do naše spletne strani: