Obnova žarometov nujna, saj čistost žarometov vpliva na varnost na cesti

Avtomobilske lučiAvtomobilske luči so ponoči pogosto edini vir svetlobe, zato je ključnega pomena, da so žarometi čisti. Motni, rumeni ali poškodovani žarometi onemogočajo dobro vidljivost in vidnost avtomobila v prometu. Plastika postane takšna zaradi izpostavljanja vremenskim vplivom in umazaniji na cesti. Sonce z UV-žarki namreč izsuši plastiko žarometov in povzroča rumenenje in razpoke. V teh razpokah se kasneje nabira umazanija s ceste, kamenčki in pesek pa avtomobilske luči še dodatno mehansko uničujejo. Tako žarometom z leti pojema vidljivost, lahko je izgubijo tudi do 80 %. To pa je lahko nevarno tako za vas kot tudi za druge udeležence v prometu.

Postavite svojo varnost in varnost drugih udeležencev v prometu na prvo mesto in se odločite za obnovo žarometov. Obnova žarometov vam bo zagotovila odlično vidnost in vidljivost brez menjave žarometov.

Strokovna in ugodna obnova žarometov v AMZS

Žaromete seveda lahko kadarkoli nadomestimo z originalnimi ali neoriginalnimi žarometi, vendar pa jih je mogoče z ustreznim orodjem in priborom tudi obnoviti. V AMZS je obnova žarometov izpeljana strokovno in ugodno, postopek pa se izvaja na avtomobilu, tako da žarometov ni treba odstranjevati in nato ponovno montirati na avtomobil.


Obnova žarometovZunanjo poškodovano plast žarometa strokovno odstranimo, nato pa ga z uporabo posebnih politur povrnemo v prvotno stanje. Zelo pomembno je, da na obnovljen žaromet nanesemo dodatno polituro z UV-zaščito, saj obnovljen žaromet ponavadi nima več zgornjega sloja, ki bi zagotavljal UV-zaščito. Po zaslugi politure bodo avtomobilske luči tudi na dolgi rok ostale brezhibne. Če UV-zaščite ne nanesemo na žaromet, lahko ta v zelo kratkem času (odvisno od kakovosti žarometov in poškodbe) spet začne rumeneti in pridobivati motnost.


Obiščite nas, postanite vidni in si zagotovite večjo varnost na cesti. Vaš avtomobil pripeljite v eno izmed naših številnih poslovalnic, mi pa bomo poskrbeli, da bodo avtomobilske luči vašega vozila ponovno svetile kot nove. Strošek popravila je bistveno nižji od cene novega žarometa. Še posebej ugodna pa je obnova žarometov za člane AMZS.


Vabljeni tudi na našo spletno stran!