Izbris kazenskih točk - program usposabljanja v centru varne vožnjeIzbris kazenskih točk

Za izbris kazenskih točk slovenska zakonodaja omogoča tudi udeležbo na programu usposabljanja za varno vožnjo, ki ga nudi tudi AMZS Center varne vožnje na Vranskem. Tečaja oziroma programa Dodatno usposabljanje za varno vožnjo se lahko poleg tistih, ki želijo izbris kazenskih točk, ki so jih pridobili s prometnimi prekrški, udeležijo tudi vsi, ki bi radi varneje vozili. Na našem poligonu vam bomo omogočili, da se boste soočili z različnimi razmerami na cesti in boste resnično pripravljeni na kritične situacije. Z našimi inštruktorji vožnje boste dobili tudi teoretično podlago, hkrati pa boste lahko izbrisali pridobljene kazenske točke.

Izbris kazenskih točk - pogoji za program usposabljanja

Z udeležbo na programu usposabljanja je mogoč izbris kazenskih točk pod določenimi pogoji. Prvi pogoj je, da kazenske točke niso bile pridobljene zaradi vožnje pod vplivom alkohola, prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih substanc. Izbris kazenskih točk tudi ni mogoč, če si voznik s prometnimi prekrški nabere več kot 17 točk (voznik začetnik le 6 točk). Izbris kazenskih točk je mogoč le enkrat v treh letih in ga lahko uporabite le za izbris 4 kazenskih točk. V ta namen se morate prostovoljno udeležiti programa usposabljanja, zdravniškega pregleda in rehabilitacijskega programa. Tečaja za izbris kazenskih točk se lahko v centru varne vožnje udeležite le, če imate veljavno vozniško dovoljenje.

Program usposabljanja za izbris kazenskih točk

Center varne vožnje na Vranskem ponuja zakonsko določen program usposabljanja varne vožnje za izbris kazenskih točk. Traja 18 pedagoških ur in lahko omogoči, da se vozniku izbrišejo štiri kazenske točke. Teoretični del obsega 12 pedagoških ur, ki se izvede v treh delovnih dneh, praktični pa 6 pedagoških ur in se izvede v enem dnevu. Izbris kazenskih točk mora zahtevati voznik. Potrdilo o opravljenem programu usposabljanja, ki ni starejše od treh mesecev, predloži Ministrstvu za pravosodje, ki v skladu z zakonom izvede izbris kazenskih točk.

AMZS | Izbris kazenskih točk, vozniški izpit, center varne vožnje, avtovleka, prometni prekrški - povezave do naše spletne strani: