Servis gasilnih aparatov

Servis gasilnih aparatov je potreben po vsaki uporabi gasilnega aparata, ob poškodbi in ob vsakoletnem preverjanju. Pri podjetju Agil d.o.o. imamo dovoljenje za pregled in vzdrževanje ročnih in prevoznih gasilnih aparatov. S servisiranjem gasilnih aparatov imamo večletne izkušnje, saj to počnemo že od leta 1980.

Prodaja gasilnih aparatov

Pri podjetju Agil d.o.o. lahko gasilni aparat tudi kupite. Pri nas so vam na voljo gasilni aparati znamk GEN, Pastor, Gloria, Total in Gallus. GEN in Gallus sta slovenski znamki, Gloria in Total nemški, Pastor pa je hrvaška znamka gasilnih aparatov. Gasilni aparati so po standardu SIST EN 3 in so opremljeni s kontrolnimi nalepkami o brezhibnem delovanju. Za vaš objekt lahko izdelamo tudi izračun potrebnih gasilnih aparatov in montiramo aparate v skladu s požarno varnostjo.

Servis gasilnih aparatovKaj obsega servis gasilnih aparatov?

Servis gasilnih aparatov obsega pregled o brezhibnem delovanju gasilnega aparata po navodilih proizvajalca, preizkus aparata v skladu z veljavnimi standardi in servisno vzdrževanje, ki obsega ponovno polnjenje aparata po uporabi in zamenjavo izrabljenih in pokvarjenih delov na gasilnem aparatu. Vse gasilne aparate tudi označimo z etiketami o brezhibnem delovanju in vodimo evidence.

Gasilni aparati - kako jih delimo

Gasilni aparatiGasilni aparati se delijo glede na vsebino in glede na to, ali so pod stalnim tlakom ali ne. Glede na vsebino se gasilni aparati delijo na gasilne aparate, ki delujejo na prah, gasilne aparate, ki delujejo na CO2, aparate, ki delujejo na gasilno peno in aparate, ki delujejo na vodo. Pri gasilnih aparatih s stalnim tlakom je gasilno sredstvo neprenehoma pod tlakom, pri aparatih, ki pa niso pod tlakom, pa je potrebno najprej odpreti vgrajeno ali zunanjo plinsko kartušo, preden ga lahko uporabimo. V nadaljevanju si lahko preberete podrobnosti o posameznih vrstah gasilnih aparatov oziroma gasilnikov.


Gasilni aparati na prah so zelo učinkoviti, vednar močno umažejo okolico žarišča požara. Dobijo se z vsebnostjo od 1 kg do 12 kg. Gasilni aparati s prahom delujejo tako, da ohladijo in zadušijo ogenj. Ko se prah stopi, žarišču odvzame toplotno energijo in tvori slano plast, ki prepreči dotok kisika.


Gasilni aparat z gasilno peno se uporablja na zasebnem ali obrtniškem področju ter v industriji. Možno je dobiti tudi gasilni aparat z zaščito pred zmrzaljo, ki pride v poštev v primeru zunanje montaže. Gasilna pena ustvari penasto preprogo, ki ne prepušča kisika.


Gasilni aparati z vodo so primerni le za gašenje tlečih trdnih snovi. Če gasilni aparat z vodo uporabljate na električnih napravah, morate vedeti, da je uporaba primerna le na napravah z nizko napetostjo (do 1000 V).


Gasilni aparat na ogljikov dioksid se uporablja v kuhinjah, laboratorijih in delavnicah, deluje pa tako, da hladi in zaduši ogenj. CO2 je gasilno sredstvo brez škodljivih ostankov, s katerim lahko gasimo tudi elektronske naprave.

Poskrbite za boljšo požarno varnost še danes in si oglejte našo ponudbo. Zagotovo ne boste razočarani.

Agil d.o.o. | Servis in prodaja gasilnih aparatov, požarna varnost, gasilni aparat, gasilni aparati - povezave do naše spletne strani: