Izpit za viličarja pri Agil d.o.o.

Izpit za viličarja lahko pridobite pri podjetju Agil d.o.o. Naše podjetje izvaja izobraževanja in usposabljanja za varnost pri delu, varnost strojev in preizkuse za voznike viličarja.

Izpit za viličarja

Voznik viličarja - kako poteka izobraževanje in izpit

Vsak udeleženec izobraževanja prejme literaturo za varno ravnanje z viličarji, v kateri je zajeta vsa vsebina, ki jo potrebujete da uspešno opravite izpit za viličarja. Teoretični del preizkusa se preverja pisno s pisanjem testnih pol, po opravljenem teoretičnem delu pa sledi praktični del - vožnja viličarja. Upravljanje viličarja na splošno ni posebno zahtevno, vendar je pri delu potrebna spretnost, natančnost in poznavanje tehničnih lastnosti viličarja.

Teoretični del izpita je razdeljen na pet sklopov. Prvi sklop je izpit za varstvo pri delu z viličarji, drugi motoroznanstvo, tretji sklop izpita zajema paletizacijo, četrti specifičnost glede pogona in peti prometne predpise za voznike viličarjev. Po opravljenem teoretičnem preizkusu sledi izpitna praktična vožnja. Kandidati se pripravljajo na izpitno vožnjo s treniranjem vožnje v prisotnosti inštruktorja. Praktični del izpita poteka po vnaprej pripravljenem programu, ki zajema demonstracijo komand, obračanje vozila, prikazovanje vzdrževanja vozila, dvig, spust in nagib vilic, vse manevre z obremenjenim viličarjem, vožnjo obremenjenega viličarja mimo raznih ovir in spretnostno vožnjo ter dviganje 200 litrskega soda. Kandidati se v pripravi na izpit naučijo tudi, kako skrbeti za varnost strojev. Po uspešno zaključenem tečaju in uspešno opravljenem izpitu boste usposobljeni za samostojno delo z viličarjem, poleg tega pa boste prejeli tudi potrdilo o opravljenem izpitu za voznika viličarja.

Zakaj opraviti izpit za viličarja?

Opravljen izpit za viličarja je prednost, če iščete novo zaposlitev. Več znanj imate, bolj ste zanimivi za delodajalce, saj ste z različnimi znanji zanje dobra pridobitev. V mnogih podjetjih potrebujejo ljudi, ki imajo izpit za viličarja, saj je viličar postal nepogrešljiv in nujno potreben stroj, ki je sestavni del sistema transportne mehanizacije. Kot voznik viličarja imate eno znanje več in tako prednost pred tistimi, ki nimajo opravljenega izpita.

Izpit za delovne stroje ter izpit za varnost pri delu Agil d.o.o.

Pri podjetju Agil d.o.o. lahko opravite tudi izpit za varnost pri delu in tečaj za težko gradbeno mehanizacijo - sem spadajo izpit za bager, hiab, izpit za žerjav, valjar, goseničar, robokopač ter izpit za ostale delovne stroje, vendar za tečaj potrebujete svoj stroj. Podjetje Agil d.o.o. vam ponuja tudi izobraževanja za varnost pri delu in požarno varstvo.

Agil d.o.o. | Voznik viličarja, varnost strojev, varnost pri delu, izpit za viličarja - povezave do naše spletne strani: