Gasilni aparat na prah med najbolj razširjenimi in cenovno dostopnimi gasilniki

Gasilni aparat na prah 1kgGasilni aparati nam pomagajo pogasiti začetne požare. Uspeh gašenja je v veliki meri odvisen od pravilne izbire gasilnega aparata. Ločimo namreč različne skupine požarov in za vsako je treba izbrati pravo gasilno sredstvo. Požare delimo na štiri večje skupine: v skupini A so požari trdnih snovi, v skupini B vnetljive tekočine, v skupini C gorljivi plini, v skupini D pa lahke kovine. Za gašenje požarov skupin A, B in C se najpogosteje uporablja gasilni aparat na prah, ki deluje na principu hlajenja in dušenja ognja. Gasilnik na prah je najbolj razširjen gasilnik, hkrati pa je tudi najbolj cenovno dostopen. Z njim je mogoče gasiti tudi električne napeljave do 1000 V, vendar je tovrstne požare bolj priporočljivo gasiti z gasilnikom co2. S tem bomo zmanjšali škodo, ki nastane ob gašenju. Gasilni aparat na prah ima namreč to slabo lastnost, da precej umaže okolico žarišča požara.

Posebni gasilniki na prah se uporabljajo tudi za gašenje požarov skupin D in F, pri katerih gre za gašenje maščob in olj v gostinskih lokalih.

Gasilni aparat za avto - najprimernejši so 1-kilogramski gasilniki

Tudi v avtomobilu je priporočljivo imeti gasilnik, čeprav pri nas zakon tega ne zapoveduje. Najustreznejši je manjši, en kilogram težak gasilni aparat za avto na prah, ki ga lahko brez težav namestimo v avtomobil in ga imamo za vsak primer vedno s seboj. Gasilni aparat za avto lahko začetni požar dobro omeji in pripomore, da se položaj ne poslabša.

Gašenju požarov v zaprtih prostorih sta namenjena gasilni aparat na prah, težak šest kilogramov, pa tudi devetkilogramski gasilnik. Gasilniki s 50 kilogrami gasilnega prahu so zaradi teže postavljeni na voziček, uporabljajo pa jih večinoma v večjih industrijskih obratih.

Gasilni aparat na prah 6kgAgil d.o.o. - prodaja in servis gasilskih aparatov

Ker je gasilne aparate treba tudi redno pregledovati - priporočljivo je enkrat letno oz. po vsaki uporabi - vam naše podjetje nudi tudi servis gasilskih aparatov in opreme. Smo pooblaščeni serviser za gasilnike Pastor, Gloria, Gallus, Gen, Ittp, Urban, Fipis, Protex, Anaf, Červinka, Ogniochron, Bavaria in Victoria.

Ne pozabite, gasilniki, ki so vredni le nekaj stotakov, vam lahko rešijo nekaj stotisočakov vredno premoženje ali pa sploh najdragocenejše - človeško življenje. Zato nikar ne odlašajte z nakupom - obiščite našo spletno trgovino. Vabljeni!

Agil d.o.o. | Gasilni aparat na prah, gasilni aparat za avto, gasilniki - povezave do naše spletne strani: