Gasilni aparat co2 - gasilnik na plin

Gasilni aparat je v osnovi naprava, ki nam pomaga pogasiti požar. Vendar pa glede na gorečo snov in njene lastnosti razlikujemo štiri skupine požarov, zato potrebujemo za vsako izmed njih posebna gasilna sredstva s posebnimi gasilnimi lastnostmi. Tako imamo na voljo gasilni aparat na prah, plin (co2), peno in vodo. Največkrat se srečamo z ročnimi gasilniki na prah in co2, s katerimi lahko pogasimo manjše in začetne požare, ki se še niso preveč razširili.

HITRO IN UČINKOVITO GAŠENJE

Ročni gasilni aparat - gasilnik na co2 je namenjen za gašenje električnih naprav nizke in visoke napetosti, električnih instalacij, elektronskih naprav, telefonskih, radijskih in televizijskih naprav, dragocenosti, prehrambnih izdelkov, manjših količin vnetljivih tekočin in plinov, pa tudi začetnih požarov trdnih snovi. Gasilni aparat co2 uporabimo predvsem takrat, kadar ne želimo imeti opravka z ostanki gasilnega sredstva, saj uporaba co2 ne pušča nobene umazanije. Ker se co2 na prostem hitro razkadi, pa gasilnik co2 ni najprimernejši za gašenje požara na prostem.

Gasilni aparat na co2Gasilni aparat co2 - priprava na gašenje

Na gašenje z gasilnikom se pripravimo tako, da najprej sprostimo gumijasto cev, nato pa izvlečemo varovalko. Ventil na gasilniku obrnemo v levo do konca, pri aparatu z vzvodom pa tega potisnemo navzdol. Curek naravnamo naravnost v podnožje plamena. Gasilnik co2 deluje na principu dušenja in hlajenja. Gasilni plin se ob iztoku iz aparata ohladi na -78 °C (suhi led) in ima tako močan hladilni učinek. Kemijska nevtralnost plina pa zagotavlja tudi dušilni učinek, ki odstotek kisika zniža pod mejo gorljivosti.

S tem gasilnikom nikoli ne smemo gasiti ljudi in živali, saj lahko ohlajeni co2 pusti resne posledice za zdravje.

Agil d.o.o. - prodaja in servis gasilnih aparatov

Podjetje Agil d.o.o. je družba z dolgoletnimi in bogatimi izkušnjami s prodajo in servisom ročnih in prevoznih gasilnih aparatov. Smo pooblaščeni serviser za gasilnike Pastor, Gloria, Gallus, Gen, Ittp, Urban, Fipis, Protex, Anaf, Červinka, Ogniochron, Bavaria in Victoria. V naši spletni trgovini so vam na voljo različni gasilni aparati, ki pokrivajo vsa področja zaščite pred požarno ogroženostjo stanovanjskih in industrijskih objektov ter vozil in plovil.

Nakup in namestitev gasilnega aparata je minimalna investicija v vašo varnost in v varnost celotnega delovnega okolja. Zato nikar ne odlašajte in se odločite za nakup. Obiščite nas. Vabljeni tudi na našo spletno stran!

Agil d.o.o. | Gasilni aparat co2, gasilnik, servis gasilnih aparatov - povezave do naše spletne strani: