Finske savne po meri tudi pri vas doma

Finska savna je med vsemi vrstami savn najbolj vroča, saj je temperatura v njej okoli 110 stopinj Celzija, vlažnost pa le okoli 10-odstotna. Če z vodo polivamo pregrete kamne na peči, lahko pripomoremo k temu, da se vlažnost v savni dvigne. Visoka temperatura v organizmu povzroči podobno stanje kot pri vročinskem stanju. Vročina pa je normalna obrambna funkcija organizma, s katero se ta brani pred vsakovrstnimi infekcijami. Finska savna nam zagotavlja prijetno okolje, kjer se lahko sprostimo in otresemo vsakodnevnih skrbi. Moč finske savne pa je tudi v tem, da redna uporaba pripomore k odpravljanju nakopičenih strupov v našem telesu in s tem pozitivno vpliva na naše zdravje.

Finska savnaFinska savna po meri

Pozitivni učinki uporabe finske savne so sledeči:

  • Že po desetih minutah se poveča obremenitev srca za 50-75 odstotkov - podobno kot pri fizični aktivnosti, kot je hitra hoja.
  • Krvne žile se razširijo in tako ustvarijo prostor za povečan pritok krvi, pretok krvi v okončine pa se pospeši.
  • Koža dobi več krvi in z njo tudi hranilnih snovi, zato bo koža po uporabi finske savne videti sijoča in zdrava.
  • Zaradi potenja se žleze lojnice in koža dobro čistijo - povečano potenje odpre kožne pore in tako se izloči veliko več strupov kot običajno.
  • Redni obiski finske savne povečujejo odpornost na t.i. zimska obolenja, zlasti prehlade, in pomagajo pri astmatičnih in bronhialnih obolenjih.
  • Uporaba savne blaži težave z revmo in bolečine v križu.


Finska savna lahko postane tudi prostor za aromaterapijo, če vodi, ki jo polivamo čez pregrete kamne, dodamo aromatična olja.

Finska savna- doma je najlepše!

V ponudbi imamo dva modela finske savne: imenujeta se Klasik in Masiva, seveda pa jih izdelujemo tudi po naročilu. Finska savna po meri je v celoti odvisna od vas: velikost, oblika, dodatna oprema in vsi detajli bodo odraz vaših želja. Lahko nam prinesete celo točne mere prostora, kamor bi želeli postavili savno, ali pa načrt izdelate kar sami. Lahko pa nas seveda zgolj obiščete in izrazite željo po tem, da bi doma imeli finsko savno. Z veseljem se bomo oglasili pri vas, si ogledali prostor, se pogovorili o vaših željah in izbrali savno, ki vam bo ustrezala.

Poleg finskih boste pri nas našli tudi infrardeče savne, prav tako pa so vam na voljo jacuzziji in masažni bazeni.

Adriapool d.o.o. | Finska savna po meri in temperatura, finske savne doma - povezave do naše spletne strani: