Ročno in avtomatsko čiščenje bazena s sesalniki in čistilniki

Ročno ali avtomatsko čiščenje bazena mora biti izvedeno pravilno, posebno pozornost si zasluži predvsem izbira primernega čistila in postopkov čiščenja. Ker je vzrokov za nečistočo v bazenu več, je čistila za bazen pogosto treba med seboj kombinirati, pri tem pa moramo paziti, da ne kontaminiramo vode. Sodobna tehnologija in pripomočki sicer zelo olajšajo vzdrževanje, vendar je za dosego optimalne čistosti potrebna tudi skrb lastnika bazena. Za avtomatsko čiščenje bazena v večji meri skrbi filter za bazen, večje delce nečistoče pa lahko odstranimo sami. Za čiščenje bazena imamo na voljo bazenski sesalnik, ki je lahko ročni, samodejni ali robotski. Kakšne vrste bazenski sesalnik bomo izbrali, je odvisno od možnosti priklopa in zmogljivosti filtra v bazenu. Ročni in samodejni sesalnik namreč izkoriščata sesalno moč filtra, robotski čistilec pa deluje na lasten pogon.

Avtomatski sesalecRobotski sesalnik

Ročno čiščenje bazena - ročni sesalnik priklopimo na filter za bazen ali vrtno cev

Za ročno čiščenje bazena uporabljamo razne ščetke in krtačke, mrežice, s katerimi pobiramo umazanijo na površini bazena, nepogrešljiv pa je tudi ročni bazenski sesalnik. Tega lahko priklopimo na filter bazena ali na vrtno cev za zalivanje. Ročni bazenski sesalnik je sestavljen iz sesalne cevi, teleskopske palice in sesalne ščetke. Z njim lahko očistimo dno bazena, stopnice, pa tudi posamezne dele bazena.

Čistilna opremaČiščenje bazena - metlica

Avtomatsko čiščenje bazena - robotski sesalnik v veliko pomoč pri vzdrževanju bazena

Za čiščenje večjega bazena je priporočljiva uporaba robotskega sesalnika. Robotski sesalnik v veliki meri olajša čiščenje in vzdrževanje bazena, saj deluje na lasten pogon in je programiran na samostojno delovanje. To pomeni, da ga ni treba priklopiti na filter za bazen. Lahko ga celo pustimo v bazenu za dveurni ali triurni cikel čiščenja. Hkrati s čiščenjem robotski čistilec tudi meša vodo v bazenu. Umazanijo sesalnik nabira v svoji vrečici in nečistoča se ne nabira več v filtru, ta pa je zato manj obremenjen in ga je treba manj pogosto čistiti. Bazen bo tako vedno čist, filter bo imel daljšo življenjsko dobo, veliko pa boste prihranili tudi pri sredstvih za nego vode.

Adriapool d.o.o. | Avtomatsko čiščenje bazena, robotski čistilec, ročni bazenski sesalnik, čistila za bazen, filter za bazen, robotski sesalnik - povezave do naše spletne strani: