Bazenska tehnika: bazenski filtri, vodne črpalke in ostalo

Bazenska tehnika je prav tako vredna premisleka kot sam nakup bazena. Bazeni ne spadajo pod pogoste nakupe, bazenska tehnika pa je del stroškov vzdrževanja bazena. Kateri bazenski filtri in katere vodne črpalke zadoščajo za vaš bazen? V naši spletni trgovini lahko naročite vso potrebno bazensko tehniko, na voljo pa smo vam tudi za nasvete.

Filtrski setObtočna črpalka

Bazenski filtri: kako izbrati primerno opremo za filtriranje bazena?

Eden najpomembnejših elementov bazenske tehnike je filter za bazen. Bazenski filter je sicer le en izmed pripomočkov za čiščenje vode, ki pa ogromno pripomore k kristalno čisti vodi. Bazenski sesalniki na primer odstranijo najbolj vidno umazanijo, medtem ko se pravega pomena filtra zavemo šele, ko ta preneha delovati. Voda postane motna in na oko nezdrava. Obstaja več tipov filtrov za bazen (peščeni filter, kartušni filter in diatomejski filter), a vsi delujejo po istem principu. Vodna črpalka posesa vodo v poseben rezervoar, ki vsebuje material za filtriranje (po čemer se tudi razlikujejo tipi filtrov). Voda se nato vrne v bazen. Ko gre celotna voda v bazenu skozi opisane korake, se zaključi krog filtriranja bazena. Celotna voda naj bi šla skozi filter za bazen čim pogosteje (vsaj dnevno, priporočljivo na 8 ur), odvisno tudi od pogostosti uporabe bazena, velikosti bazena, moči vodne črpalke in kapacitete filtra. In kako izbrati najprimernejši filter za bazen? Različni tipi imajo različne nivoje filtriranja (kakovost), a potrebno je upoštevati tudi učinkovitost, vaš proračun in voljo do rednega vzdrževanja. Po kakovosti vodijo naplavni oz. diatomejski filtri, ki pa so tudi najdražji. Najpopularnejši so peščeni filtri, s katerimi je tudi najmanj stroškov vzdrževanja.

Vodne črpalke: sestavni del za učinkovito filtriranje in vzdrževanje bazena

Za filtriranje vode bazena je potrebna tudi vodna črpalka. Pretočna črpalka (imenovana tudi obtočna črpalka) mora imeti primerno moč in pretok za učinkovito filtriranje. Del filter seta je lahko tudi ročna črpalka za vodo.


Vabljeni k ogledu naše ponudbe na naši spletni strani!

Adriapool d.o.o. | Bazenska tehnika, ročna črpalka za vodo, bazenski filtri, obtočna črpalka, bazenske strehe, vodne črpalke, filtriranje bazena, bazenska pregrinjala, filter za bazen, pretočna črpalka - povezave do naše spletne strani: