Tako kot sama kvaliteta jeklene konstrukcije, je pomembna tudi montaža

Izdelava jeklene konstrukcije oziroma njena postavitev sicer večinoma zahteva gradbeno in uporabno dovoljenje, a je idealna rešitev za hitro izgradnjo. Jeklene konstrukcije namreč ponujajo širok nabor tehničnih rešitev, so odporne proti zunanjim vplivom in dolgo služijo namenu - jeklena nosilna konstrukcija, jeklene konstrukcije hale, jeklena konstrukcija za nadstrešek itd.

Pri sodobnih nadstreških se za konstrukcijo največ uporablja jeklo. Njegova prednost je, da ga je mogoče poljubno oblikovati in ima dobro nosilnost. Tudi jeklene nosilce za daljšo obstojnost zaščitijo že med izdelavo. Če uporabijo samo premaze za kovine, jih moramo zaradi rje vsakih nekaj let spet obrusiti in premazati z zaščito in barvami. Najprej moramo odstraniti stare nanose, nato pa nanesti kakovostno dvokomponentno barvo in na koncu še dve plasti prekrivne barve. 

jeklena konstrukcija montaža

Danes so najbolj povpraševane jeklene konstrukcije oziroma bolj konkretno - jeklena konstrukcija za nadstrešek.  Glavna razloga za to sta trajnost konstrukcije in preprosto vzdrževanje. Življenjska doba pravilno zaščitene jeklene konstrukcije je 30 let in več, odvisno od vrste zaščite, od katere je odvisna tudi zahtevnost vzdrževanja.

Za večjo vremensko odpornost je najbolje, če je material vroče pocinkan. Tako je zavarovan pred rjavenjem 30 let in več in ne potrebuje posebnega vzdrževanja. Za lepši videz in dodatno zaščito je koristno, če vroče pocinkano jekleno konstrukcijo barvamo ali, kar je še boljše, prašno barvamo. S prašnim barvanjem, ki se opravi pri 200 stopinjah Celzija, se barva zelo dobro oprime materiala. Če se zaradi mehanskih poškodb na kovinski pocinkani konstrukciji pojavi rja, je bolje, da za popravilo pokličemo proizvajalca. Poškodovano mesto bo najprej obrusil, popršil s cinkovim sprejem ter nanesel temeljno in prekrivno barvo. Edino vzdrževanje, ki ga moramo opraviti, je, da z vodo in čistili od časa do časa speremo umazanijo, ki se nabere.

Tako kot sama izdelava jeklene konstrukcije, je pomembna tudi montaža jeklene konstrukcije. Eno izmed vodilnih na tem področju, pa je zagotovo podjetje Ga Mont.