Solarni paneli za lastno sončno elektrarno

Varčevanje z elektriko doma

Solarni paneli oz. moduli predstavljajo povezano skupino sončnih celic. Več solarnih panelov lahko povežemo v niz. Solarni paneli proizvajajo enosmerni tok in napetost iz sončne energije. Postavljeni so lahko na tleh ali pa na strehi in tako ne zavzemajo dragocenega prostora. Skupaj s solarnim razsmernikom sestavljajo solarni paneli sončno elektrarno. Izračun stroškov vam bo pokazal, da se začetna investicija v solarne panele zelo hitro povrne z izjemnim prihrankov pri porabi električne energije iz javnega omrežja. Sonce nam nudi brezplačno energijo, zakaj jo ne bi izkoristili? V kolikor bo proizvedena električna energija samo nadomeščala električno energijo iz javnega omrežja (in ne bo namenjena za prodajo), potem vam ni potrebno registrirati dejavnosti ali pridobiti dovoljenja skrbnika omrežja. Da preprečite uhajanje presežne električne energije v javno omrežje, vam svetujemo uporabo odklopnega AC releja.

 

Sončna elektrarna - izračun

Solarni paneliVerjetno se sprašujete, ali se izplača nakup lastne sončne elektrarne. Izračun donosnosti, ki ga lahko opravite s pomočjo podatkov na naši spletni strani ali pa zanj povprašate naše svetovalce, vam bo kaj kmalu razkril, da lahko z lastno sončno elektrarno znatno prihranite pri mesečnem izdatku za elektriko. Grob izračun prihranka s pomočjo sončne elektrarne znaša vsaj 15 – 35% na letni ravni. Izkoristek solarnih panelov pri pretvorbi sončne energije v električno energijo je približno 13 – 15%. Učinkovitost sončnih celic pa lahko dodatno povečate z namestitvijo eno- ali dvoosnega sledilnika soncu. Solarne panele lahko prav tako kombinirate z vetrno turbino in na ta način ustvarite t.i. hibridno elektrarno. Hibridni razsmernik poskrbi za transformacijo vetrne in/ali sončne energije v električno energijo za hišni omrežni sistem. Obrnite se na nas, če potrebujete dodatne informacije v zvezi s sončno elektrarno – izračun moči in prihranka, informacije o velikosti naprave, nakup dodatne opreme za sončno elektrarno, informacije o najbolj optimalni lokaciji, itd. Za vaša vprašanja smo vam vedno na voljo.

 

Sončne celice – cenik

Cenik sončnih celic vam je na voljo v naši spletni trgovini. Velja zmotno prepričanje, da so sončne celice drage. O nasprotnem se lahko prepričate prav pri nas, saj vam nudimo kakovostne sončne celice po najbolj konkurenčnih cenah. Cenik sončnih celic priča o tem, kako zelo so padle cene sončnih celic in so tako dostopne prav vsakomur. S pomočjo sončnih celic boste nadomestili zelo velik del porabljene energije v sončnih dneh, določen del pa tudi v oblačnih dnevih.

 

Visokokvalitetne sončne celice (cenik in dodatne informacije) vas pričakujejo v naši spletni trgovini. Vljudno vabljeni k ogledu!

 

 

Prekoneta | Solarni paneli po ugodni ceni za lastno sončno elektrarno – povezave na našo stran:

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
4M Group d.o.o.
Naslov
Medvedova ulica 11A
1241 Kamnik
Spletna stran
E-pošta
+386 41 586 480
Seznam fraz
Solarni paneli, Sončna elektrarna izračun, Sončne celice cenik
ZEMLJEVID
DRUŽABNA OMREŽJA