Solarne elektrarne za manjšo porabo elektrike iz javnega omrežja

Mala sončna elektrarna za lastno uporabo

Sončna elektrarna za lastno uporabo je sestavljena iz solarni panelov in razsmernika, ki proizvedeni tok preusmeri v hišno električno omrežje. Tako kot kolektorji za solarno ogrevanje vode so lahko tudi solarni paneli postavljeni na tleh ali na strehi, kjer nam zagotovo ne bodo v napoto. Pri postavitvi solarnih panelov je potrebno razmisliti o njihovem naklonu in orientaciji. Najoptimalnejša je seveda usmeritev solarnih panelov proti jugu z naklonom 30°. Domače solarne elektrarne je poleg tega dobro opremiti z eno- ali dvoosnim sončnim sledilnikom, saj tovrstne dinamične solarne elektrarne ujamejo bistveno več sončne svetlobe kot statične. Raziskave so pokazale, da je potreba po električni energiji v gospodinjstvu največja okoli 13. - 14. ure popoldan, takrat pa na srečo tudi sončna elektrarna za lastno uporabo deluje s polno močjo, saj je obsevanje sonca v tem delu dneva najmočnejše. Solarna elektrarna obratuje tudi v primeru oblačnega vremena, le da je njena moč zmanjšana.

 

Nasveti za varčevanje z električno energijo

Sončna elektrarna za lastno uporaboUgašanje luči v prostorih, v katerih se ne nahajamo, in podobni nasveti za varčevanje so seveda koristni in dobronamerni, vendar pri nekaterih nujno potrebnih naprav ne moremo kaj dosti privarčevati (hladilnik, zamrzovalna skrinja, pečice za pripravo kosila, električni bojlerji za ogrevanje vode). Rešitev se skriva v sončni elektrarni za lastno uporabo, ki omogoča pridobivanje brezplačne in čiste (zelene) energije. Sončna svetloba, ki poganja solarne panele, spada namreč med obnovljive vire energije, proizvodnja električne energije iz nje pa je tiha in nemoteča na pogled, poleg tega pa tudi ne onesnažuje okolja. Solarne elektrarne so se zaradi razvoja tehnologije in povečanja števila ponudnikov na trgu bistveno pocenile in so na voljo vsakomur, ki bi rad privarčeval pri mesečnih izdatkih za električno energijo iz javnega omrežja. Začetna investicija v solarno elektrarno se vam bo hitro obrestovala z velikim prihrankom pri elektriki na letni ravni.

Odločite se tudi vi za lastno solarno elektrarno in obiščite spletno trgovino Prekoneta, kjer vas čakajo vsi sestavni deli in dodatki za njeno izgradnjo.

 

 

Prekoneta | V solarnih elektrarnah je prihodnost pridobivanja električne energije – povezave na našo stran:

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
4M Group d.o.o.
Naslov
Medvedova ulica 11A
1241 Kamnik
Spletna stran
E-pošta
+386 41 586 480
Seznam fraz
Solarne elektrarne, Solarni paneli, Sončna elektrarna za lastno uporabo
ZEMLJEVID
DRUŽABNA OMREŽJA