3d tiskalnik filament - se uporablja za 3d printanje

3d tiskalniki za izdelavo uporabljajo filament. Filament je material, ki predstavlja mešanico nekega izbranega materiala in polimerov, ki se vežejo v določeno obliko. Takšen primer je mešanica lesa in polimera, saj se samega lesa ne da tiskati. Najpogosteje uporabljen 3d tiskalnikfilament oz. polnilo, namenjen domači uporabi, sta plastiki PLA in ABS, paleta uporabnih materialov pa zelo hitro raste. Med njimi tako najdemo les, kovino, glino, keramiko in celo čokolado. 3d tiskalnik filament se običajno predela v obliko vrvice, ki jo je mogoče nabaviti navito na kolute.

PLA ali ABS polnilo za 3d tiskalnik izbrati

PLA plastika, polnilo za tiskalnike so izdelana na osnovi obnovljivih virov, kot sta koruzni škrob in sladkorni trs, zato je razgradljiva in varna, lahko pa jo tudi recikliramo. Natisnjeni objekti so sicer trdni in uporabni, vendar niso odporni na visoke temperature. Če bi izdelek na primer na vroč poletni dan pustili v avtu, bi se utegnil nekoliko zmehčati, ob dolgotrajni izpostavljenosti soncu pa zbledeti. Kljub temu, da polnilo PLA ni odporen na močne udarce, je PLA nadvse uporaben za praktične in okrasne objekte.
Alternativno polnilo za 3d tiskalnik predstavlja filament ABS plastika. Ta sicer ni tako prijazna do okolja, a jo kljub temu lahko recikliramo (izdelana je na osnovi nafte). Polnilo ABS je odporen na udarce, koncentrirane raztopine klorovodikove in fosforne kisline, baze in olja, obenem pa je topen v acetonu. Polnilo ABS je posebej primeren za mehanske objekte, saj ne zbledi in se ne zmehča. S tem materialom se pravzaprav srečujemo vsakodnevno, saj je uporabljen za izdelavo cevi za odtoke, ohišja elektronskih naprav, zaščitnih čelad, priljubljenih Lego kock in celo nekaterih delov 3d tiskalnikov.

VISOKOKAKOVOSTNI FILAMENTI ZA TISKALNIKE

Polnilo za 3d tiskalnike PrintPlus - ugodna cena in visoka kakovost

3d tiskalnik filament oz polniloV podjetju 3D Printshop pri 3d tiskanju uporabljamo filament, visokokakovostno polnilo za 3d printer Printplus. Kakovost tiska zagotavljata minimalno krčenje in natančnost premera. 3d tiskalnik filamentoz polnilo odlikuje tudi okolju prijazno pakiranje. Tako škatla kot kolut, na katerega je navit material, sta namreč izdelana iz kartona. PrintPlus polnila so bila posebej zasnovana za 3D tiskalnike podjetja 3Dfactories.
Kadar želimo, da bi 3d printer natisnil izredno gibljive, a hkrati trdne objekte, pa uporabimo elastični 3d tiskalnik filament oz. polniloNinjaFlex. To polnilo in njegova raztegljivost omogoča razvoj tiste domiselnosti, ki je s togimi materiali nedosegljiva. Tiska se ga pri nižjih temperaturah (pri višjih se začne packati), natisnjeni izdelki pa očarajo s svojim gumijastim videzom.

Obiščite nas in si izberite svoj 3d tiskalnik ali pa samo filament. Polnilo za 3d printer je kakovostno, njegova ugodna cena pa vas bo navdušila.
Vabljeni tudi k ogledu naše spletne strani!


3D Printshop | 3d tiskalnik filament, polnilo za 3d tiskalnik,ugodna cena - povezave do naše spletne strani: