3d printerji omogočajo hitro in natančno ustvarjanje tridimenzionalnih izdelkov

3d printerji in 3d printanje3d printanje je proces izdelave tridimenzionalnih trdnih objektov, ki nastanejo iz digitalnih modelov. V procesu 3d printanja se material dodaja v plasteh in se ga ne odstranjuje, kot je to v navadi pri starejših oz. tradicionalnih metodah, npr. pri rezanju, struženju ali vrtanju. 3d printerji omogočajo hitro ustvarjanje izdelkov, prototipov in predmetov za vsakdanjo rabo.
3d printerji že nekaj let niso več omejeni le na industrijo. Na tržišču so se pojavili tudi cenejši, manjši in enostavnejši namizni 3d tiskalniki za domačo rabo.
Najpogosteje uporabljena materiala za izdelavo predmetov na domačih 3d tiskalnikih sta plastiki PLA in ABS. PLA je biorazgradljiv material, ki ga lahko tudi recikliramo. Ker med tiskanjem ne oddaja vonja, ga lahko uporabimo v vseh prostorih, tudi v pisarnah. Natisnjeni objekti so sicer trdni in uporabni, vendar niso odporni na visoke temperature. Vsestranski ABS pa odlikuje predvsem odpornost na udarce. Uporaben je za izdelavo raznovrstnih predmetov, med najbolj znanimi izdelki so zagotovo Lego kocke.

3d printer vse bolj dosegljiv - Slovenija pri tem nič ne zaostaja

3d printanje je vse pogostejše v vsakdanji rabi, saj je zaradi enostavne uporabe in dostopne cene 3d printer vse bolj dosegljiv. Slovenija pri tem ni nobena izjema. S področjem 3d tiskanja se ukvarja kar nekaj podjetij, med njimi pa je tudi naše. Naša vizija je razširiti poznavanje uporabnosti tehnologije 3d tiska in skeniranja. S spodbujanjem ustvarjalnosti, domišljije in s kakovostnimi, vendar cenovno dosegljivimi rešitvami vas želimo spodbuditi k inovativnemu razmišljanju, saj lahko s tem in s kančkom računalniške spretnosti ustvarite izjemne izdelke.
Če sami nimate 3d tiskalnika, vam nudimo možnost 3d tiskanja vaših modelov po naročilu. Za 3d printanje uporabljamo plastiki PLA in ABS ter elastični NinjaFlex za izdelavo izredno gibljivih, a hkrati trdnih objektov.

CENOVNO UGODNI 3D PRINTERJI

3d printerji 3DFactories za dom in industrijo

Iščete kakovosten in cenovno ugoden 3d printer, ki bi lahko uporabljali doma? 3D Printshop Slovenija vam ponuja 3d printerje 3DFactories, in sicer modele Visoin3D, Easy3Dmaker in Profi3Dmaker. Na voljo je tudi 3D Simo pisalo, najnovejša generacija 3D pisala, ki je edinstven zaradi osvetljenega LCD zaslona, preko katerega 3D pisalo upravljamo. Kakovostna izdelava in natančnost, ki ju prinašajo 3d printerji 3D Factories, bosta kos še tako zahtevnim nalogam.

Če se ne morete odločiti, vas vabimo, da se oglasite na sedežu našega podjetja in si izbrani 3d printer ogledate. Našli ga boste na naslovu Kresnice 90, 1281 Kresnice, Slovenija.

Vabljeni tudi k ogledu naše spletne strani!


3D Printshop | 3d printerji, 3d printer Slovenija, 3d printanje - povezave do naše spletne strani: