3D printerji niso več nedostopna tehnologija

3D printerji za domačo in profesionalno uporabo

Tehnologija 3D printanja doživlja v zadnjih letih eksponenten razvoj, številne izboljšave in občutno nižanje cen 3D printerjev. 3D printerji pridobivajo na pomenu tako v svetovnem merilu kot tudi v Sloveniji. Trenutno so najbolj uveljavljeni in cenovno dostopni 3D printerji, ki izdelujejo izdelke iz plastične mase, intenziven razvoj pa doživljajo tudi 3D printerji, ki bodo tiskali kovinske izdelke.

Kako poteka 3D printanje?

3d printerji in printanje Slovenija Celoten postopek se začne z našo idejo za izdelek, ki ga izrišemo v 3D modelirnem programu, ki datoteko v formatu .stl pošlje 3D printerju. V kolikor modela ne znamo ali ne želimo izdelati sami, lahko model naložimo s svetovnega spleta, obstaja pa tudi možnost 3D skeniranja želenega izdelka, ki duplicira obliko skeniranega predmeta - vendar samo zunanjo površino, brez notranjosti. 3D printer na osnovi digitalnega načrta postopoma nanaša sloje plastične mase (filamenta). V nasprotju z do sedaj uveljavljenimi tehnikami izdelave plastičnih izdelkov (struženje) nastane veliko manj odpadnega materiala. Poleg plastike lahko za 3D printanje uporabimo tudi gumo, poliuretanske materiale, kovino ter celo glino in čokolado. Trajanje 3D printanja je odvisno od zahtevnosti predmeta in lahko traja nekaj ur ali pa nekaj dni.

Revolucionarna tehnologija

Vse večja dostopnost 3D printanja in 3D printer Slovenija - naznanja prelomno novost v proizvodnji izdelkov in pomemben premik tudi v splošni miselnosti. Do sedaj so lahko plastične produkte izdelovale le tovarne, odslej pa bo to omogočeno tudi širši množici. Tako boste lahko sami izdelali nadomestni del, če se bo pri kakšni napravi zlomil plastični del; izdelovali boste lahko unikatne in kreativne izdelke, ki bodo imeli poleg estetske tudi uporabno vrednost. Plastika je material, ki omogoča širok spekter uporabe in je dandanes prisotna v vseh segmentih našega bivanja.

Odkrijte, kako pestre možnosti uporabe plastike nam 3D printanje omogoča z naročilom cenovno ugodnega 3D printerja.

3DPrintshop | 3D printerji, 3D printer Slovenija, 3D printanje - povezave na našo stran: