3d tiskalnik cena vse bolj dostopna

3d tiskalniki predstavljajo tehnologijo, ki v prihodnjih letih obeta znatne spremembe na področju izdelave predmetov za vsakdanjo rabo. S 3d tiskanjem tovrstne izdelke ustvarimo hitreje, natančneje in bistveno ugodneje. Filamenti oz. materiali za 3d tiskanje so različni, izbira pa je odvisna od zmogljivosti in tipa tiskalnika. Domači namizni 3d tiskalniki za izdelavo predmetov uporabljajo dva najpogosteje uporabljena materiala - plastiki PLA in ABS.
Namizni 3d tiskalnik cena 3d tiskalnik je iz dneva v dan enostavnejši za uporabo, vse bolj dostopna pa je tudi 3d tiskalnikcena. V zadnjem času so se namreč cene 3d tiskalnikov močno znižale, saj tudi 3d printerji, ki stanejo manj kot 2000 evrov, niso več tako redki. Pravzaprav je danes že na voljo vrhunski 3d tiskalnik cena - manj kot 1000 evrov. Še posebno ugodni pa so namizni 3d tiskalniki, za katere boste odšteli nekaj sto evrov.
Cene 3d tiskalnikov bodo v prihodnje najbrž še upadle, verjetno vse do ravni, ko bodo zanimive tudi za hobi rabo. Danes denimo mnogi starši otrokom kupujejo lego kocke in druge napredne igrače, ki spodbujajo ustvarjalnost in pridobivanje novih znanj. V prihodnje bi njihovo mesto lahko zasedel 3d tiskalnik, s katerim bi si otroci lego kocke lahko ustvarili kar sami.

3d tiskalnik - cena materiala vpliva na ceno tiskanja

Poglavje zase je cena materialov, ki so uporabljeni za izdelavo 3D predmetov. Ko govorimo o plastičnih snoveh, gre večinoma za plastične žice v kolutih, ki jih 3d tiskalnik v procesu nanosa najprej stopi in nato nanese na delovno površino oziroma sloj predmeta v izgradnji. Cene so seveda še razmeroma visoke, vendar je pričakovati, da se bodo z množičnostjo rabe in prihodom alternativnih dobaviteljev hitro znižale.

Namizni 3d tiskalniki - 3d tiskalniki za uporabo doma ali v šoli

Namizni 3d tiskalniki so cenovno najugodnejši 3d tiskalniki, ki nudijo strokovno 3d tiskanje doma ali v šoli. Ne zavzamejo veliko prostora, poleg tega pa niso hrupni. Med namizne 3d tiskalnike se uvršča tudi 3D Simo pisalo. Gre za najnovejšo generacijo 3D pisala, ki je edinstven zaradi osvetljenega LCD zaslona, preko katerega ga upravljamo. Za začetek dela moramo na zaslonu izbrati ustrezen material, počakati da se ta segreje in že lahko ustvarjamo. Z njim lahko uresničimo ideje, popravimo plastične naprave ali neuspešno natisnjene modele, lepimo in sestavljamo 3D natisnjene modele, izdelujemo nakit in uživamo v modeliranju in ustvarjanju.

Po 3d tiskalnik se odpravite v 3D Printshop, kjer vas bo poleg visoke kakovosti navdušila tudi ugodna 3d tiskalnik cena. Vabljeni tudi na našo spletno stran!


3D Printshop | 3d tiskalnik cena, namizni 3d tiskalniki, 3d tiskalniki - povezave do naše spletne strani: