Pisarniški stoli so primerni za različna področja uporabe

Kljub naši različnosti, razlikujemo se namreč po velikosti, teži, starosti, spolu ipd., prav vsi na delovnem mestu potrebujemo dovolj kakovosten in sebi primeren pisarniški stol, ki nam zagotavlja pravšnjo trdoto sedalne površine, primeren oprijem hrbtnega naslona ter funkcije, ki so potrebne za pravilno držo telesa med delom, kar je glavno vodilo pri oblikovanju ponudbe podjetja 2d Ambienti.

Stoli za pisarno, ki jih ponujajo so zagotovljeno prava izbira, ne glede na njihov namen, naj bo to v direktorski ali operativni pisarni, za potrebe konferenčnih sob in dvoran, domačo ali drugo vrsto uporabe.

Izbira pisarniškega stola

Pisarniški stoli pri izbiri zahtevajo nekaj pozornosti, saj lahko močno vplivajo na naše počutje med delom, prav tako pa prispevajo k udobju in boljši produktivnosti. Izbira na trgu je obsežna in raznolika. Tovrstni stoli so lahko tapecirani, plastični ali leseni, z različnimi tipi mehanizmov in podnožij, kar omogoča, da bo vsakdo gotovo našel takšnega, ki mu ustreza.

pisarniški udobni stoli

V omenjeni kategoriji najdemo običajne pisarniške, konferenčne, vrtljive in druge stole izdelane iz različnih materialov, različnih dimenzij (globina sedala, višina hrbta) in barv, ki pripomorejo k lažjem sedenju.

Na področju reševanja problematike povezane s pretežno sedečim položajem dela in preprečevanja škodljivih posledic le-tega, se proizvajalci ukvarjajo z razvojem funkcionalnih stolov, kot je ergonomski pisarniški stol, ki pa je seveda na voljo v več različicah. Takšni stoli so največkrat prešiti s trpežno tkanino ali usnjem, lahko pa imajo tudi mrežno hrbtišče, ki omogoča večjo pretočnost zraka in manjše potenje ter je nastavljivo po višini, največkrat primerno za velikosti uporabnikov med 160 in 190 cm. Naslon za glavo poskrbi za ustrezno podporo glave in vratu. Po višini sta nastavljiva tudi njegova naslona za roke, ki se spustita dovolj nizko, da se lahko popolnoma približamo delovni površini, kar ob dolgotrajnem sedu omogoča pravilno držo. Tovrsten stol ima navadno tudi ustrezno oporo ledvenega dela, ki jo lahko uravnavamo s pomočjo kolesnega mehanizma in naklon hrbtišče z zaklepanjem, ki nudi možnost nastavitve naklona v treh različnih položajih. Ergonomski pisarniški stoli so običajno testirani za uporabnike s težo do 120kg.

Med pisarniške na nek način spadajo tudi konferenčnimi stoli z, ki so primerni za konferenčne sobe, predavalnice in različne sejne sobe. Odlikuje jih moderen in čvrst dizajn, njihova najpomembnejša lastnost pa je, da so večinoma nakladalni, kar nam omogoči, da jih po končani uporabi enostavno zložimo v višino in pospravimo

                           konferenčni pisarniški stol       vrtljiv pisarniškistol

PREVERI PONUDBO PISARNIŠKIH STOLOV

Vrtljivi stoli so na voljo v več različicah. Poleg vrtljivih pisarniških stolov, ki jih najdemo v praktično vseh pisarnah, poznamo tudi visoke vrtljive stole z oporo za noge, ki nam bodo na primer olajšali delo za delovnim pultom, ali »vrtiljake«, preproste vrtljive industrijske stole z lesenim sedalom in hrbtiščem ter plastičnim podnožjem, ki so praktični in enostavni za čiščenje.

vrtljivi pisarniškistoli

Moderni pisarniški stoli

V podjetju 2d Ambient med drugim ponujajo pisarniške stole iz linije Flexa s sinhronim mehanizmom, 2D oziroma 3D nastavljivimi ročnimi opirali, podnožjem, ki je lahko iz črnega nylona, kromirano, ALU polirano ali belo barvano, po višini nastavljivo oporo ledvenega dela, opcijami globinskega pomika sedeža in hrbtnimi nasloni v več barvah, ki s svojim širokim naborom nastavitev nudi edinstveno udobje.

Njihovi najbolj prodajani, so pisarniški stoli znamke Qarterback, prav tako s  sinhronim mehanizmom, možnostjo nastavitve trdote nagiba hrbtnega naslona, 3D nastavljivimi ročnimi opirali (opcijsko z gel   površino), ALU poliranim, sivim, belim, črnim ali nylon črnim podnožjem, nastavljivo oporo ledvenega dela, opcijo pomika sedeža po globini (do 60mm), nastavljivim vzglavnikom, obešalnikom ter po globini nastavljivo oporo ledvenega dela.

Poleg tega pa njihova ponudba vključuje tudi izdelke višjega kakovostnega in cenovnega razreda, kot so na primer v blagovni znamki Sedus, ki sodi med vodilne svetovne proizvajalce modernih pisarniških stolov in pohištva. Pod to blagovno znamko najdemo lep izbor usnjenih pisarniških in direktorskih stolov.