Pisarniški stol mora nuditi udobje in poskrbeti za zdravo sedenje

Pisarniški stoli so del pisarniškega pohištva, ki zahtevajo najvišjo možno kvaliteto, saj je z njimi direktno povezano zdravje zaposlenih. Ljudje v pisarnah sede preživijo osem ali celo več ur, zato nepravilno sedenje na dotrajanih ali celo okvarjenih stolih kaj hitro terja svoj davek in pusti posledice na njihovem dobrem počutju ter zdravju. Udobje, ki ga nudijo kakovostni stoli za pisarno je tesno povezano z delovno storilnostjo, zmogljivost zaposlenih pa je zelo pomembna za vsako podjetje. Pisarniški oz. računalniški stoli morajo delovni stoli narediti kar se da udobno, ga olajšati in s tem nuditi prijetno okolje za delo. To je mogoče le na način, da je ledveni del hrbtenice učinkovito podprt, da bo le-ta ostala v pravilni drži, česar od poceni računalniških stolov ni mogoče pričakovati. V nobenem primeru pri izbiranju pisarniškega pohištva ne dajajte ceni prednost pred kvaliteto, saj ta vse prepogosto razočara. Težave zaradi napačnega sedenja se najprej pojavijo v križu, zato pri nakupu še posebej pazite, da bo podpora v tem delu nudila olajšanje. Druga stvar, ki je zaželena pri stolih za pisarno je možnost reguliranja naklona, katerega si lahko sedeči prilagaja po željah in potrebah, s tem pa naredi dolge ure preživete za mizo udobnejše.

direktorski stol za sedenje

Nakup kakovostnega stola za pisarno je dobra investicija v prihodnost

Ne glede na to ali gre za nakup računalniškega ali direktorskega pisarniškega stola, mora ta omogočati eno od najpomembnejših funkcij - nastavitev višine. Višina je ena od lastnosti, po kateri se ljudje precej razlikujemo, zato skoraj dva metra visok vodja marketinga ne more imeti enakega modela pisarniškega stola kot drobna, dober meter in pol visoka tajnica. Po vsej verjetnosti se nihče od njiju ne bi počutil dobro. Tudi hrbtišče igra pomembno vlogo in mora imeti možnost nastavljanja višine iz enakega razloga kot sedišče, saj bo le tako sedenje udobno in sproščeno. Bolečine v vratu je lažje blažiti s prilagodljivim naslonom za glavo, prav tako pa sprostitvi med delom koristijo naslonjala za roke, ki morajo dopuščati, da se sedeči lahko pomakne popolnoma do pisalne mize. Obstaja pravilo, ki ga je potrebno upoštevati tako na računalniškem stolu, kot na katerem koli drugem in to je pravilo pravih kotov. Za pravilno držo komolcev, kolkov, kolen in gležnjev mora poskrbeti vsak sam. Dober pisarniški stol pripomore k pravilnemu in zdravemu sedenju kolikor je mogoče, ne more pa vplivati na to, če tajnica pri sedenju prekriža noge ali če se strokovnjak za računalnikom postrani zlekne pred ekran.

direktorski pisarniški stol

Stoli za pisarne se razlikujejo po namenu uporabe – izbira je velika

V naši ponudbi boste našli veliko modelov pisarniških stolov iz različnih kombinacij materialov, ki so primerni za pisarne vsakega podjetja. Direktorski pisarniški stoli spadajo med najprestižnejše saj imajo veliko nastavitev, poudarjene detajle, izdelani so iz mnogih barvnih kombinacij in primerni za različne stile pisarn. Pogledate lahko med direktorskimi pisarniškimi stoli, ki bodo videti odlično v moderno opremljenih prostorih ali pa med klasičnimi modeli, namenjenimi vsem, ki imajo radi standardno urejene pisarne. Pri opremljanju delovnih prostorov in pri skrbi za zaposlene je potrebno dati prednost preventivi, saj se bo ta z leti obrestovala na vseh področjih. Obremenitve hrbtenice pri sedečem delu so večje kot kjerkoli drugje, zato ni slabo usmeriti delavce v zdrav način življenja in gibanje, morda celo med delovnim časom. V mnogo tujih državah je takšna spodbuda že precej let aktualna, med ljudmi dobro sprejeta in na področju preprečevanja bolezni od dela, žanje odlične rezultate. Malo gibanja kakovostni pisarniški oz. računalniški stoli, mize in ostalo pohištvo, bo pripomoglo, da bo delo lažje in motivacija večja. Če izbirate opremo za podjetje in potrebujete stole za pisarne, nas poiščite. Radi vam bomo svetovali in vas usmerili.