Talno ogrevanje in talne obloge


Talno ogrevanje je svoj čas zahtevalo čisto specifične talne obloge in izbira ni bila zelo velika, danes pa je situacija seveda drugačna. Svet parketa Maramo ima na voljo številne rešitve za talno ogrevanje, tudi če želite za svoje talno gretje parket.

Pred polaganje parketa na talno ogrevanje je potrebno izvesti protokol talnega ogrevanja – pregrevanje estriha v dveh ciklih. Ta korak je pomemben ne glede na to, ali polagate za talno gretje parket ali kakšne druge talne obloge.

Lamelni parket za talno gretje

Lamelni parket je parket najmanjših dimenzij in je mozaično položen. Ker je dvoplasten, je dovolj tanek, da je primeren tudi za prostore, ki jih greje talno ogrevanje.

Ko se polaga parket za talno gretje, kamor sodi tudi lamelni parket, je potrebna previdnost pri lastnostih estriha. Ta mora biti položen po proizvajalčevih navodilih in standardih. Cevi z ogrevalno vodo morajo biti enakomerno položene vsaj 3 cm pod površino estriha, da je razporeditev toplote enakomerna. Če cevi niso nameščene dovolj globoko, lahko pri polaganju lesenega poda znatno pospešijo nastajanje rež v parketu.

Pred polaganjem talne obloge je potreben preskusni zagon ogrevalnega sistema, nato pa se lahko položi lamelni parket ali druge talne obloge. Pri tem je priporočljivo, da se pred polaganjem parketa uporabi vezni premaz, ki povečuje sprijemnost uporabljenega lepila. Vsi premazi in lepila morajo biti primerni za ogrevane estrihe. Tako estrihi kot tudi talna obloga (lamelni parket, druge talne obloge) morajo zadostiti pogojem suhosti.

Parket za talno gretje je na voljo v številnih izvedbah in vrstah lesa, tako da boste gotovo našli pravega zase.

Želite tudi vi za svoje talno gretje parket?

Če želite za talno gretje parket, so vam na voljo številne možnosti, pri izbiri pa vam svetujemo, da se posvetujete s strokovnjaki. Niso vsi gotovi parketi primerni za talno ogrevanje. Razlika je predvsem pri klasičnih dvoplastnih in troplastnih ali panelnih parketih. Slednji so zaradi svoje debeline neprimerni, saj so premočan toplotni izolator in talno ogrevanje ne bi imelo želenega učinka. Je pa primeren gotovi klasični dvoplastni lamelni parket za talno gretje.

Za talno gretje parket ni edina možnost talne obloge, na voljo so še:

  • tekstilne talne obloge,
  • PVC talne obloge,
  • talne obloge iz gume,
  • talne obloge iz linoleja,
  • druge talne obloge.


Parketarstvo Maramo, povezava do naše spletne strani:

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
Naslov
Dolenjska cesta 242c
1000 Ljubljana
Spletna stran
E-pošta
01 280 66 50
Seznam fraz
svet parketa, parket za talno gretje, salon parketa, lesene terase, prodaja parketa, bambusov parket,lamelni parket, talne obloge, talno ogrevanje, talno gretje parket
ZEMLJEVID
DRUŽABNA OMREŽJA