Pasja hrana naj bo čim bolj kakovostna, predvsem pa naravna

Surova hrana psovPasja hrana je na voljo v več oblikah – v kakovostnih suhih briketih, mokri hrani (konzerve) in kuhani hrani, v zadnjem času pa je vedno bolj popularna tudi surova hrana za psa, ki pa mora biti popolnoma uravnotežena. Surova hrana za psa je namreč naravna prehrana psov, s katero lahko dosežejo vrhunec energije in zdravja. Na ta način psi tudi preživijo najdlje oz. veliko dlje, kot če s hrano v telo ne vnesejo vsega, kar potrebujejo. Samo surova pasja hrana pasji organizem oskrbuje s številnimi encimi in zdravimi bakterijami, ki jih ta potrebuje za razvoj in ohranitev zdravega imunskega sistema. Svojim genom se lahko pes zahvali za obilno količino močne želodčne kisline, s pomočjo katere v svojem kratkem črevesju zlahka opravi z nekaterimi škodljivimi bakterijami, ki jih v telo zanese surovo meso.

Surova pasja hrana v primerjavi s komercialno suho ali mokro hrano vsebuje večje količine beljakovin in maščob ter razmeroma malo ogljikovih hidratov in vlaknin. Surova pasja hrana tako vsebuje skeletne mišice, notranje organe in kosti različnih vrst sesalcev, perutnino, ribe, ter nepasterizirane mlečne izdelke in jajca. Nekatere surove diete vključujejo še surovo sadje in zelenjavo, a v majhnih količinah. 

 

Surova hrana Raw4dogs – naravna prehrana psov

Naravno hranjenje bo na začetku pri psu sicer povzročilo nekaj prebavnih težav, a se je tudi tem mogoče izogniti. Psa je pred začetkom hranjenja s surovo hrano treba le kak dan ali dva postiti. Na ta način se bo očistil ostankov industrijske ali kuhane hrane. Nato pa ga lahko postopoma začnete hraniti, najprej z mehkimi mesnatimi kostmi, v naslednjih dneh pa postopoma dodajate meso. Priporočljiva količina surove hrane za psa za odraslega psa naj bo 2-3% njegove idealne telesne teže. Dobro je, da ima pes enkrat na 7 do 10 dni dan brez hrane, da »odpočije« presnovne organe in prebavni sistem. Surova pasja hrana je primerna tudi za mladiče.

 

Raw4dogs – odlična pasja hrana tudi za športne pse

Hrana za športne pseRaw4dogs je 100% naravna pasja hrana, saj vsebuje le naravne sestavine, pridelane iz lokalnega okolja. V njej ni prisotnih ne konzervansov ne drugih dodatkov. Tovrstna surova hrana je namenjena vsem vrstam psov. Še posebej pa je hrana primerna za prehransko občutljive pse, pse z alergijami na hrano in za športne pse.

Dobra pasja prehrana je pri športnih psih ključnega pomena. Hrana za športne pse mora biti prilagojena njihovim potrebam. Pri daljših, relativno nizkointenzivnih obremenitvah potrebujejo več maščob v prehrani. Surova hrana psov, ki sodelujejo v športih visoke intenzivnosti, pa mora vsebovati visok odstotek ogljikovih hidratov in beljakovin.

 

Raw4dogs – najboljša pasja hrana.

 

Vabljeni na našo spletno stran!

 

 

Raw4dogs | Kakovostna hrana za pse - povezave do naše spletne strani:

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
Proizvodnja in prodaja hrane za hišne živali, SAL CANIS, Branko Merhar s.p.
Naslov
Šalka vas 112
1330 Kočevje
Spletna stran
040 759990
Seznam fraz
pasja hrana, surova hrana psov, hrana za športne pse
ZEMLJEVID