Hrana za psa – najboljša je surova hrana za pse

Hrana za psa mora biti prilagojena njegovi starosti, aktivnosti v posameznem življenjskem obdobju in tudi posebnostim, kot so brejost, dojenje, bolezen in alergije. S pravilno izbiro prehrane psa lahko precej vplivamo na zdravje živali, kakovost njenega življenja in tudi življenjsko dobo.

Hrana za občutljive pseVečina skrbnikov se ob vprašanju, kako hraniti svojega psa, odloča za nakup briketov in konzerv. Veliko je tudi takšnih, ki za svojega štirinožca kuhajo doma. Vendar pa tako industrijsko pripravljena kot kuhana hrana za psa obremenjujeta pasji organizem in lahko posledično povzročata številne zdravstvene težave, kot so na primer prebavne motnje in težave z alergijo kože. Izredno pogoste so tudi bolezni ustne votline, predvsem zobovja. Vzroki za takšna stanja so v prehrani, poleg tega pa seveda v slabi ali nezadostni ustni higieni in genetski zasnovi. Eden od vzrokov je tudi odsotnost surovega mesa in surovih mesnatih kosti na dnevnem jedilniku psov. Ko psi trgajo meso in grizejo kosti, si s tem mehansko čistijo zobe. Nabiranja zobnih oblog, slabega zadaha ali parodontalnih bolezni je tako manj.

Surova hrana za psa izboljša tudi videz kožuha, zmanjša pojavnost alergij, ugodno vpliva na potek kroničnih bolezni ter nenazadnje izboljša splošno počutje živali.

 

Surova pasja hrana še posebej primerna za občutljive pse

Kako hraniti psa, ki ima prebavne težave ali alergije? V pasji prehrani ne sme biti žitaric, saj so takšni psi najpogosteje alergični na gluten v pšenici in koruzi. Surova hrana za psa Raw4dogs je narejena izključno iz naravnih in lokalno pridelanih sestavin, brez konzervansov in ostalih dodatkov. Vsebuje 70% surovega mesa, 10% surove drobovine (jetra, ledvica, srca) in 10-15% surovih mehkih mesnih kosti. Ostalo je surova zelenjava in del ogljikovih hidratov iz zelenjave. Surova hrana za pse Raw4dogs tudi ne vsebuje žitaric, zato je najboljša kvalitetna pasja hrana za občutljive pse - tako za alergike kot za pse z občutljivim želodcem.

 

Kako hraniti psaKako hraniti psa s surovo hrano?

Ob vprašanju, kako hraniti psa s surovo hrano, naj najprej pojasnimo, da bo surova hrana za psa na začetku hranjenja pri psu povzročila nekaj prebavnih težav, katerim pa se lahko izognete, če boste psa kakšen dan ali dva prej postili. Priporočamo, da ga na začetku nekaj dni hranite z manjšimi obroki, najbolje z mehkimi mesnatimi kostmi, nato pa postopoma dodajate meso.

Priporočljiva količina surove hrane za odraslega psa je od 2 do 3 odstotke njegove idealne telesne teže, pri mladičih pa 5 odstotkov idealne teže psa. Svetujemo vam tudi, da ima pes pri surovem načinu hranjenja enkrat na 7 do 10 dni dan brez hrane, da »odpočije« prebavni sistem in presnovne organe.

 

Raw4dogs – najboljša pasja hrana za občutljive pse.

 

 

Raw4dogs | Kakovostna in naravna prehrana za vse vrste psov - povezave do naše spletne strani:

 

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
Proizvodnja in prodaja hrane za hišne živali, SAL CANIS, Branko Merhar s.p.
Naslov
Šalka vas 112
1330 Kočevje
Spletna stran
040 759990
Seznam fraz
hrana za psa, pasja hrana za občutljive pse, kako hraniti psa
ZEMLJEVID