Zimske pnevmatike – datum menjave se bliža, Petrol cenik prinaša popuste

Zimske pnevmatike Petrol - globina profilaZimski čas se nezadržno bliža in že čez nekaj dni bomo morali preobuti naše jeklene konjičke. Petrol d.d. vam zato nudi vrhunske zimske pnevmatike, med katerimi boste našli tudi znake Nokian Tyres in Hankook ter pnevmatike Imperial. Izjemno kakovost omenjenih znamk dokazujejo testi mednarodnih avtomobilističnih zvez in revij. Na voljo je tudi široka ponudba ostalih proizvajalcev pnevmatik za osebna, poltovorna, tovorna, terenska in SUV vozila. Celostna ponudba pnevmatik vam je na voljo na vseh naših bencinskih servisih in v servisnih delavnicah TipStop Vianor, kjer lahko koristite tudi naše ostale storitve servisiranja in vzdrževanja vozila.

Pri nakupu avtomobilskih gum, naj bodo letne ali zimske pnevmatike, se je treba zavedati, da je najpomembnejši kriterij njihova kakovost in ne cena. Vaša varnost in varnost drugih udeležencev v prometu mora biti na prvem mestu. Petrol d.d. je pravi naslov za vse, ki želite po ugodni ceni kupiti kakovostne in cenovno ugodne avtomobilske pnevmatike. Zimske avto pnevmatike lahko na Petrolu kupite na obroke, zagotovo pa vas bo navdušila tudi naša posebna akcija, ki prinaša popuste na zimske gume različnih blagovnih znamk. Višina popusta je za vsako blagovno znamko drugačna, zato vam svetujemo, da obiščete našo spletno stran in preverite naš cenik. Datum menjave pnevmatik se bliža, zato nikar ne odlašajte.

 

Menjava pnevmatik, ko profil doseže globino 4 milimetrov

Zimske pnevmatike globina profilaZimske pnevmatike se od letnih razlikujejo po sestavi gume in globini profila. Le zadostna globina profila gume bo omogočila dobro odstranjevanje vode in brozge izpod koles ter stabilnost v snegu in ledu. Kadar je na cesti več snega, pa je priporočljiva tudi uporaba snežnih verig.
Pri zimskih pnevmatikah zakon določa minimalno globino profila 3 milimetre. Kljub temu pa je menjava zimske gume priporočljiva že takrat, ko profil doseže globino 4 milimetre. Takrat se namreč vozne lastnosti že bistveno poslabšajo in že na mokrem cestišču lahko pnevmatike izgubijo oprijem. Vozilo je takrat toliko težje usmerjati ali ustaviti.
Globino profila merimo na najnižji točki med zarezami, pri čemer ne upoštevamo morebitnih izboklin na kotalni površini. Nekatere pnevmatike imajo celo označbe, ki nas opozarjajo, kdaj je dosežena zakonsko predpisana minimalna globina profila.

 

Obiščite nas, preverite zimske pnevmatike v naši ponudbi, in se prepričajte, da gresta pri nas kakovost in ugodna cena z roko v roki. Cenik popustov zimskih gum si lahko ogledate tudi na naši spletni strani.

 

Vabljeni!

 

Petrol d.d. | Kakovostne zimske pnevmatike odlikuje ugodna cena, o čemer priča tudi cenik popustov – povezave do naše spletne strani:

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
Naslov
Dunajska cesta 50
1000 Ljubljana
Spletna stran
E-pošta
(01) 47 14 232
Seznam fraz
zimske pnevmatike cenik, zimske pnevmatike petrol, zimske pnevmatike cena, zimske pnevmatike datum, zimske pnevmatike globina profila, zimske avto pnevmatike na obroke, zimske pnevmatike akcija petrol
ZEMLJEVID
DRUŽABNA OMREŽJA