Katera so najboljša živila, ki spodbujajo topljenje odvečnih maščobnih obročkov?
Spoznajte 16 garantirano najboljših!

Ovsena kaša

Napadi lakote v jutranjih urah so posledica padca ravni sladkorja v krvi. Z vlakninami bogata ovsena kaša bo ostala v vašem želodcu ure. Izberite nesladkano kašo in jo po želji sladkajte z jagodičevjem. 

 

Mandlji in drugi oreščki

Oreščki zmanjšujejo vaš trebuh tako, da ga ohranjajo polnega. Študija z univerze Purdue je pokazala, da so ljudje, ki so jedli oreščke, ostali dlje siti kot tisti, ki so jedli riževe ploščice. Pojejte do 24 mandljev na dan! 

 

Beljakovine v prahu

Niso samo za športnike! Beljakovine v prahu vsebujejo aminokisline, ki topijo maščobe in spodbudijo izgradnjo mišic. Dodajte dve čajni žlici v smoothie, narejen iz sadja, jogurta ali manj mastnega mleka!

 

Olivno olje

Vsakdo potrebuje malo maščobe – saj nadzoruje lakoto. Odločite se za mononenasičene maščobe, kot so olivno ali repično olje. Ti vam bodo pomagali ohraniti raven holesterola pod nadzorom in umiriti nenasitno željo po sladkem. 

 

Jagodičevje

Jagodičevje vsebuje ogromno vlaknin v majhni količini: le ena skodelica malin jih lahko vsebuje kar šest gramov.

 

Jajca

Jajca vsebujejo vitamin B12, katerega telo potrebuje da prebavi maščobo. Pojejte za zajtrk jajce na oko in hitreje boste pokurili maščobo! 

 

Fižol in stročnice

Fižol je nizkokaloričen ter poln beljakovin in vlaknin, ki pomagajo učvrstiti telo in izgubiti težo. Enkrat tedensko namesto mesnega obroka pripravite jed s stročnicami. Zmanjšali boste veliko nasičenih maščob in jih nadomestili z vlakninami. 

 

Nemastno meso in ribe

Vaše telo kuri več kalorij pri prebavljanju beljakovin kot pa ogljikovih hidratov in maščob. Izberite purana ali ribo. Najbolj primerni sta tuna in losos, vsebujeta ogromno omega 3 maščobnih kislin, ki pomagajo pri preprečevanju stresnih kemikalij, ki so pogosto vzrok za maščobne obročke. 

 

Cela zrna

Prave vrste ogljikovih hidratov so dejansko dobre za vas, izberite cela zrna, njihova vlakna namreč poskrbijo, da dolgo ne boste lačni. 

 

Arašidovo maslo

Arašidovo maslo vsebuje niacin (vitamin B3), ki skrbi za dobro delovanje prebavnega sistema. Le pazite na količino, največ dve čajni žlički na dan! 

 

Zelenjava zelene barve

Zelenjava kot špinača ali brokoli vsebuje ogromno vlaknin in zelo malo kalorij. Pojejte solato pred obrokom in za glavno jed boste pojedli veliko manj! 

 

Mleko in mlečni proizvodi

Kliknite na povezavo ...

 

Avokado

Poleg tega, da vsebuje veliko za srce zdravih mononenasičenih maščob, je avokado enkraten in bogat vir vlaknin (11 do 17 gramov na avokado!), zaradi česar je odličen za zmanjševanje lakote. 

 

Ledeni čaj

„Čaj, še posebej zeleni čaj, je bogat z antioksidanti, ki dokazano pospešujejo metabolizem,“ razlaga Mark Ukra, avtor Ultimativne Diete s čajem. V skladu s švicarsko raziskavo, ljudje, ki pijejo čaj, dnevno pokurijo povprečno 266 kalorij več kot tisti, ki ne pijejo čaja! 

 

Parmezan

Nizkokaloričen, bogat s kalcijem aktivira telesne hormone odgovorne za izgorevanje maščob, pravijo raziskovalci z Univerze Wisconsin. „Dodatno, zaradi visoke vsebnosti proteinov – vsebuje več kot katerikoli drugi mlečni proizvod – boste dlje časa ostali siti,“ dodaja Dr. La Puma.

 

Cannellini fižol

Ko je pod vprašajem odporni škrob, edinstvena vlakna odporna na prebavo, te stročnice zagotovo vodijo. To je dobra novica, saj bolj počasna je prebava, bolj trdo mora telo delati – kar pomeni, pokuriti več kalorij, da bi prebavilo vaš obrok, razlaga Janine Higgins, Dr. vodilna avtorica raziskave o izgubi telesne teže Univerze Colorado. 

 

 

Za vse ljudi dobre volje!

 

Vsebina ima zgolj in izključno le informativni namen!

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
Seznam fraz
maščoba, ovsena kaša, mandlji in drugi oreščki, beljakovine u prahu, oljčno olje, olivno olje, jagodičevje, vlaknine, jajca, vitamin b12, fižol in stročnice, nemastno meso in ribe, cela zrna, arašidovo maslo, zelenjava zelene barve, mleko in mlečni proizvodi, avokado, ledeni čaj, parmezan, cannellini fižol