Izberite strune za kitaro, ki ustrezajo vrsti vaše kitare in načinu vašega igranja


Strune za kitaro so lahko akustične ali električne, kar vpliva na zven glasbila, v obeh primerih pa je cena strun je primerljiva in nizka, zaradi česar strune glasbeniku ne predstavljajo velikega stroška. V naši trgovini Melodija Glasbila imamo na voljo strune za klasično in električno kitaro, pa tudi brušene strune za jazz izvedbe, strune za bass kitaro ter strune za odlično igranje drugih glasbil kot so banjo, mandolina, ukulele in tambura. Cena vseh je ugodna.

 

IZBIRAJTE MED RAZLIČNIMI INŠTRUMENTI

 


Strune za kitaro po ugodni ceni


Ker poleg klasične šeststrunske kitare poznamo tudi drugačne različice, imamo temu primerno na voljo tudi različne vrste strun. 12-strunska kitara denimo ima običajno jeklene strune v parih, uglašenih unisono ali v intervalu oktave. Uporabljena je za preigravanje folka, bluesa in rock'n'rolla. Tako vam nudimo različne vrste kompletov z dvanajstimi strunami. Obstaja še sedemstrunska kitara, ki izhaja iz Rusije, ob tem pa se je v današnji zahodni družbi ločeno od nje razvila drugačna sedemstrunska kitara. Pri slednji je sedma struna praviloma dodatna basovska, ki je za kvarto nižja od spodnjega E tona na klasični kitari. Uglaševanje akustične ali električne kitare sicer najpogosteje poteka tako, da se s pomočjo drugega inštrumenta prvo struno uglasi na ton E. Sledeče strune za kitaro se uglasi glede na vsako prejšnjo upoštevajoč ustrezne intervale. Imena strun na kitari so tako najpogosteje EADGHE, razen v primeru, da se strune uglašuje na določen akord, denimo D ali G. V tem primeru so imena strun na kitari drugačna.

 

strune za kitaro začetnikistrune za akustično kitaro


Cena in materiali strune za kitaro


V uporabi so strune različnih materialov, od tistih iz črevne strune, do jeklenih, svilenih in plastičnih. Razlika med klasično in akustično kitaro je v tem, da ima klasična običajno plastične strune, električna pa jeklene. Strune za električno kitaro sčasoma lahko izgubijo prožnost, zaradi česar kovinska struna lahko eksplodira na mestu rjavenja, podobno tudi druge vrste strun. Cena teh je na srečo nizka, zaradi česar ne prinaša velikega stroška svojemu lastniku.

 

Več rezervnih delov za kitare najdete na povezavi: http://www.melodija.si/pribor-za-kitare/rezervni-deli

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
VPRAŠAJTE NAS
B2C
Melodija glasbila d.o.o.
Naslov
Trdinov trg 4
1234 Mengeš
Delovni čas
Pon-pet: 9-19, sob: 9-13
Spletna stran
E-pošta
Seznam fraz
Strune za kitaro, strune za kitaro cena
ZEMLJEVID