Električni ali baterijski vijačnik?


Električni vijačnik je že dolgo časa nazaj prehitel navadne ročne izvijače, ki so v gospodinjstvih namenjeni le še temu, da se z njimi občasno privije kakšne malce odvit vijak, za kakšne večje 'posege' pa so običajno namenjeni kar aku vijačniki. Cenik za takšno orodje je izjemno raznolik, od preprostih naprav za domačo rabo do profesionalnih udarnih vijačnikov in vrtalnikov v enem. Takšen vrtalni vijačnik tudi ni več nobena redkost, čeprav se je morda še pred pol stoletja zdelo, da ga uporabljajo le profesionalci. Odločitev o tem, kakšen vijačnik izbrati, baterijski ali električni, je predvsem odvisna od tega, za kakšne namene vam bo služil.


V katerih primerih je električni vijačnik boljši?


Električni ali baterijski vijačnikNo, nekateri bi kot iz topa ustrelili: nikoli! A to v bistvu ni res, saj imajo tudi aku vijačniki nekatere slabosti. Cenik vam bo hitro pokazal, kakšna je razlika v ceni, kot potrošnika pa vas najbrž zanima predvsem to, katerega bi dejansko bolj izkoristili oziroma potrebovali. Pravzaprav je zadeva precej enostavna: električni in ne baterijski vijačnik si izberite, če tovrstno orodje redkeje uporabljate in če je to navadno nekje, kjer je elektrika. Tako se boste izognili težavam, če boste pozabili vsaj vsake toliko časa napolniti baterije. Električni vrtalni vijačnik je najprimernejši za domačo rabo, saj vam bo služil vrsto let, ne da bi potreboval kakšno pretirano nego, predvsem, če se boste odločili za kašnega od kakovostnejših izdelovalcev. Če vas zanimajo aku vijačniki, lahko cenik najdete v naši spletni trgovini, kjer lahko izdelke tudi naročite.


Prednosti, ki jih nudi baterijski vijačnik


Električni vijačnik pa ima seveda tudi nekatere slabosti. Predvsem je neustrezen za tiste, ki pogosto delate v prostorih, kjer nimate električne napeljave. Aku vijačniki so tam nepogrešljivi, cenik pa tudi ni toliko drugačen kot za električni vijačnik. Kar se tiče vzdržljivosti baterije velja povedati, da ima sodobni baterijski vijačnik precej vzdržljiv akumulator in vam ga ob običajni uporabi ne bo treba polniti med delom. Če pa uporabljate vijačnik profesionalno, potem si vseeno raje privoščite bolj priznane in preizkušene proizvajalce, kot je na primer Dewalt, pa tudi Black and Decker in Stanley vas ne bosta niti malo razočarala.

 

G-M&M | Električni in baterijski vijačniki po ugodnih cenah – povezave do naše spletne strani:

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
G - M & M d.o.o.
Naslov
Brvace 11
1290 Grosuplje
Delovni čas
Pon–pet: 7:30–19:00 Sob: 7:30–13:00
Spletna stran
E-pošta
01/78 66 573
Seznam fraz
Električni vijačnik, baterijski vijačnik, aku vijačniki cenik, Vrtalni vijačnik
ZEMLJEVID