Akustična kitara in druge kitare, katerih cena je ugodna


Kitare so šeststrunska glasbila, ki jih delimo na akustične in električne. Akustična kitara se od električne razlikuje po tem, da ima debel, votel trup, ki omogoča boljši odmev zvoka, medtem ko ima električna tanjši trup. Cena je primerljiva. Pri slednji so za dober zvok pomembni magneti, ki so pritrjeni na zgornjo stran kitare. Magnete ima lahko vgrajena tudi akustična kitara, a ji je v tem primeru potrebno vgraditi še jeklene strune, ki rahlo zvišajo ceno kitare, in so pri električni splošno uveljavljene.


Razlika med klasično in akustično kitaro 


Akustična kitaraPoleg omenjenih različic sicer obstajajo tudi druge vrste kitar. Te so tako lahko tudi elektro-akustične, namenjene jazz glasbi, električne bas kitare ali take z drugačnim številom strun. Štiristrunske, sedem-, deset- in dvanajststrunske so namenjene uporabi v širokem obsegu glasbenih zvrsti. Bistvena razlika med klasično in akustično kitaro pa je poleg prej omenjenih v načinu produciranja zvoka. Akustična kitara za začetnike ali profesionalnce zvok ustvarja preko vibriranja strun, ki ga ojača in prilagaja votel trup kitare, medtem ko električna zvok ustvari preko električnega ojačevalca, na katerega je priključena. Cena obeh je lahko primerljiva, variira pa glede na kvaliteto izdelave in surovin. Akustična kitara za začetnike ima lahko ceno razmeroma nizko, medtem ko profesionalne različice dosegajo tudi do 30-krat višjo ceno. Sicer so kitare tradicionalno narejene iz kombinacij različnih vrste lesa, strune pa iz najlona ali jekla, medtem ko so jih včasih izdelovali iz živalskega črevesja.

Kitare in vsi pripomočke za uporabo v Glasbeni točki

 

Vse omenjene vrste kitar od najcenejših do najizpopolnjejših z vso dodatno opremo vam nudimo v trgovini Glasbena točka, kjer vam nudimo tudi vse druge vrste glasbil. Uglaševalec za kitaro, strune za kitaro, stojala, ozvočenja, kovčki in torbe, knjige in učbeniki ter vsa ostala oprema so vam na voljo preko naše spletne strani. Nudimo vam tudi strokovno svetovanje in popravilo glasbila, kar pomeni popolno storitev za vsakega glasbenika.

 

Kitara cena

 

VEČ O STRUNAH ZA AKUSTIČNO KITARO

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
VPRAŠAJTE NAS
B2C
GLASBENA TOČKA PTUJ
Naslov
JADRANSKA ULICA 22
2250 PTUJ
Delovni čas
14.00-19.00 (pon-pet)
Spletna stran
E-pošta
+ 386 51 324 632
Seznam fraz
Kitare, akustična kitara cena
ZEMLJEVID
DRUŽABNA OMREŽJA