Akustična kitara za začetnike in  virtuoze

Si želite igrati kitaro, pa ne veste, ali je akustična kitara sploh primerna za vas? Se sprašujete, kakšna je razlika med klasično in akustično kitaro, pa ne veste katero izbrati? Akustična kitara za začetnike, kakor tudi katera koli druga kitara, naj bo izbrana s premislekom, saj se boste pravilne tehnike in tudi uživanja v igranju naučili le s pravilno izbranim in predvsem kvalitetnim inštrumentom. Vprašajte se tudi, v katerih glasbenih žanrih se boste udejstvovali in na kakšen način – v bendu, orkestru ali solistično. Razlike med klasično in akustično kitaro najbolje razumemo, ko jih vidimo in zaslišimo, zato obiščite trgovino Glasbena točka na Ptuju, kjer vam bodo strokovnjaki in izdelovalci vrhunskih inštrumentov s posluhom za glasbo in svoje stranke odgovorili na vaša vprašanja.

 

Kakšna je razlika med klasično in akustično kitaro?

Največja razlika med klasično in akustično kitaro je ta, da ima akustična kitara kovinske strune na katere se najpogosteje igra s trzalico, lahko pa tudi s prsti. Klasična kitara pa ima najlonske strune, ki so debelejše in mehkejše, zvok, ki je malenkost tišji, pa iz njih izvabljajo vaši prsti. Akustična kitara ima tanjši vrat, bolj oster zvok, zaigrati je možno daljše tone in je tudi sicer glasnejša. Ker je v naši trgovini Glasbena točka možno preizkusiti  veliko število različnih kitar ter tudi drugih inštrumentov, lahko sami ugotovite, kašna je razlika med klasično in akustično kitaro in se prepričate, ali je akustična kitara za začetnike prava izbira.

 

Kako izbrati akustično kitaro za začetnika?

Akustična kitara za začetnike je enako primerna kakor klasična,  bistveno pa je, da je prilagojena po velikosti, saj otroci kitare za odrasle s svojimi prsti ne bodo obvladovali. Ker je akustično kitaro zaradi trših strun lahko težje igrati, je pomembno, posebno če kitaro izbirate za otroka, da izberete kitaro primerne velikosti. Če bo kitara prevelika, otrok nanjo ne bo moral pravilno in dobro igrati. V naši ponudbi najdete poleg klasičnih, električnih in akustičnih, tudi otroške kitare. Nekatere izdelujemo sami, prodajamo pa tudi kitare drugih priznanih blagovnih znamk, kot je Yamaha. V naši trgovini poskrbimo, da dobite kar želite, zato poleg svetovanja pri nakupu ponujamo tudi raznovrstne strune za kitaro, kovčke in torbe ter ugoden servis vaših inštrumentov.

 

KitaraAkustična kitara za začetnike

 

VEČ O TRGOVINI GLASBENA TOČKA

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2C
GLASBENA TOČKA PTUJ
Naslov
JADRANSKA ULICA 22
2250 PTUJ
Delovni čas
14.00-19.00 (pon-pet)
Spletna stran
E-pošta
+ 386 51 324 632
Seznam fraz
akustična kitara, razlika med klasično in akustično kitaro, akustična kitara za začetnike
ZEMLJEVID
DRUŽABNA OMREŽJA