LPG

 

Vozila na plin – hitra predelava in cenovno ugodna vožnja

Vozila na plin že vrsto let navdušujejo strokovnjake in uporabnike avtomobilov. Avtomobili, ki kot pogonsko gorivo uporabljajo LPG (utekočinjen naftni plin), prinašajo svojemu uporabniku številne prednosti: predelava na plin je hitra, gorivo je poceni, vpliv na motor je blagodejen, hkrati pa se lahko prevažate z zavestjo, da vozila na plin precej manj onesnažujejo okolje, kot če bi kot gorivo uporabljali bencina ali nafto. Mogoča je seveda tudi predelava diesel vozila na plin, a zaenkrat takšna sprememba še ni stroškovno upravičena, saj je amortizacijska doba za takšna vozila na plin predolga.


LPG in vozila na plin

Liquid petroleum gas oziroma utekočinjen naftni plin je zmes butana in propana, ki se lahko uporablja kot pogonsko gorivo za avtomobile. Vozila na plin so izjemno varna, saj je rezervoar izdelan iz jekla in dodatno ojača, zato je vzdržljivejši kot bencinski rezervoar. Če pride do poškodbe napeljave, prekinitveni ventili preprečijo pretok goriva. Ob nesreči vozila na plin je rezervoar LPG bolj zaščiten, saj je nameščen v prtljažnik, medtem ko je bencinski rezervoar bolj na udaru. Če vendarle pride do požara, plin gori v usmerjenem curku, ki j usmerjen stran od vozila, medtem ko se bencin razlije po tleh. Enako velja za predelavo diesel vozila na plin, le s to razliko, da cenovno zaenkrat ta predelava še ni tako ugodna.


Kako poteka predelava vozila na plin

Mnoge naše stranke so presenečena, kako hitra je predelava vozila na plin, saj jo za avto srednjega razreda opravimo že v enem dnevu. V podjetju Gen1 vam vgradimo patentirano tehnologijo EVO, ki je plod našega lastnega dela. Njene glavne prednosti so patentiran vbrizg avtoplina (LPG) v realnem času, nižja poraba goriva, manjša izguba moči insamonastavljiva krmilna elektronika. Na delo in komponente vam nudimo 7 let garancije, na voljo pa smo vam tudi za vso tehnično podporo in servis. Mogoča je tudi predelava diesel vozila na plin, a stroškovno ni tako ugodna, kot to velja za vozila na bencinski pogon.


Več informacij je na voljo na naši spletni strani!

 


Gen1 | Vozila na plin, predelava diesel vozila na plin, LPG – povezave do naše spletne strani:

Predelava diesel vozila na plin
LPG

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2C
Gen1
Naslov
Ljubljanska cesta 37
3000 Celje
Spletna stran
E-pošta
070 999 909
Seznam fraz
Vozila na plin, predelava diesel vozila na plin, LPG
ZEMLJEVID