Kolektorji podjetja Energie – sončni vakuumski kolektorji

 

Da bi čim bolj obvarovali naravo okoli nas, hkrati pa naredili čim večji izkoristek, smo se pri Energie odločili poiskati alternative klasičnemu načinu ogrevanja. Ponujamo vam sončne kolektorje GreenLand Systems (solarne kolektorje), vakuumske kolektorje, ki so primerni tako za pripravo sanitarne vode, kot tudi za ekonomično, čisto in celostno gretje prostorov. Ugotovili smo, da je pri takem izkoristku sončne energije veliko prednosti. Poleg tega, da so odporni in zanesljivi, enostavni za namestitev in vzdrževanje ter delujejo skozi vse leto, so tudi ekološko najčistejša oblika ogrevanja.

 

Sončni vakuumski kolektorji kot alternativa klasičnemu ogrevanju

 

Sončna energija je po ekoloških in ekonomskih zahtevah vse bolj dobrodošla alternativa vsem klasičnim fosilnim energentom. Da bi kar najbolj izkoristili sončno energijo, je pomembno, kakšne solarne kolektorje izberete. Za pravilno odločitev morate v obzir vzeti sestavo vakuumskega kolektorja.


V njem se nahaja steklena vakuumska cev, ki je sestavljena iz petih osnovnih gradnikov. Ti gradniki imajo osnovno nalogo, ki obsega veliko absorpcijo sončnega sevanja, le-tega pa pretvorijo v toploto, ki je namenjena za ogrevanje vaših prostorov.

 

Solarni vakuumski kolektor GreenLand Systems

 

V našem podjetju zastopamo in vgrajujemo ploščate sončne kolektorje GreenLand Systems, ki imajo naslednje odlične lastnosti:

  • kondenzator, ki služi kot toplotni spoj s toplotnim zbiralnikom;
  • kovinska toplotna cev (Heat Pipe), ki je napeljana po celotni dolžini absorberja;
  • absorber iz čistega bakra - namenjen zbiranju in prenosu sončne toplote;
  • steklene cevi iz borosilikatnega stekla z visoko odpornostjo pred udarci ter visokega vakuuma ene tisočine Pa, ki skoraj popolnoma preprečuje kakršnokoli izgubo toplote zaradi posledic konvekcije.

 

Za več informacij o načinu delovanja in kako bi lahko tudi vi prispevali k obvarovanju okolja, vas vabimo, da nas obiščete na naši spletni strani, ali pa se osebno oglasite na sedežu našega podjetja v Ljubljani. Vašega obiska bomo veseli!

 

Še več o balkonskih vakuumskih kolektorjih: http://www.vsi.si/energie/balkonski-kolektor

 

CEVNI KOLEKTORJI

sončni kolektorji HeatPipevakuumski kolektorji HeatPipe

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
SR Svetovanje Rado Stržinar, s.p. | Energie
Naslov
PODLUBNIK 328
4220 ŠKOFJA LOKA
E-pošta
Seznam fraz
vakuumski kolektorji, sončni kolektorji
ZEMLJEVID