Kolektor – solarni ali sončni – za ogrevanje

 

ravni solarni kolektor cenikVsak naš kolektor (solarni oziroma sončni) je vrhunski izdelek, ki ima številne prednosti pred podobnimi izdelki. Ravni solarni kolektor je ena prvih in najpreprostejših tehnologij izkoriščanja sončne energije. Pri tem sončnem kolektorju za ogrevanje vode se solarna tekočina segreva, ko teče skozi cev na spodnji strani absorberja. Temperatura solarne tekočine je tako v najboljšem primeru enaka temperaturi absorberja. Kolektor – solarni ali sončni - lahko zadosti potrebam po ogrevanju, tako sanitarne vode, kot tudi vode, ki jo uporabljamo za ogrevanje objektov in potrebe po segrevanju vode, ki jo uporabljamo v industrijskih tehnoloških procesih. Da bi bilo ogrevanje sanitarne vode s sončno energijo čim bolj učinkovito, je montaža sončnih kolektorjev za solarno podporo ogrevanju najbolj smiselna na območjih, kjer je čez leto največ sonca.

  

Ravni solarni kolektor za vodo in prostore

 

Zagotavljamo vam, da kolektor (solarni ali sončni) pomeni prednost tako glede finančnega vidika kot tudi okolja. Za solarno ogrevanje sanitarne vode uporabljamo ravne solarne kolektorje ali vakuumske cevne sončne kolektorje. Vse bolj pa danes uveljavljajo vakuumski cevni solarni kolektorji, ki imajo v primerjavi z ravnimi veliko višji izkoristek. Sončni kolektor za ogrevanje vode preko posebne absorbcijske folije v cevnem sistemu, v katerem je solarna tekočina, zbira sončne žarke. Ogreta solarna tekočina se zaradi solarne podpore ogrevanju s pomočjo regulacijsko vodene črpalke prenese v rezervoar za toplo vodo. Od tu se toplota s kolektorja (solarnega oziroma solarnega) preko izmenjevalca toplote prenese na sanitarno vodo ali vodo ogrevalnega sistema.

 

Ravni solarni kolektor – čisto in poceni ogrevanje

Če želite montirati kolektor – solarni vakuumski ali kakšen drugi – je to zelo enostavno, saj je za to potrebno delo zgolj ene osebe in nič zahtevnih pogojev. Energija sonca je ena najbolj čistih, zanesljivih in najcenejših virov energije na Zemlji. To energijo nam pomaga zajeti in shraniti kolektor (solarni ali sončni), ki zbrano toploto pretvarja v energijo. To energijo pa nato porabimo za ogrevanje sanitarne vode in prostorov.

 

VAKUUMSKI KOLEKTORJI

kolektor solarni cena

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
SR Svetovanje Rado Stržinar, s.p. | Energie
Naslov
PODLUBNIK 328
4220 ŠKOFJA LOKA
E-pošta
Seznam fraz
kolektor solarni, ravni solarni kolektor
ZEMLJEVID